Home » today » World » Интифада срещу Нинова на конгреса на БСП, тя непоклатима в танка срещу „джендърите” – 2024-02-23 01:50:47

Интифада срещу Нинова на конгреса на БСП, тя непоклатима в танка срещу „джендърите” – 2024-02-23 01:50:47

/Поглед.инфо/ Верни на председателката делегати игнорираха подписка на над ⁣270 други​ делегати ​за оставката ѝ плюс⁤ проекторезолюция на „Социализъм XXI век” и изключиха от​ партията 14 знакови „бунтовници”. За „революция и съпротива” предупреди водачът на евродепутатите ​социалисти Петър ‍Витанов, заметнат с палестинска кърпа. Без да трепне, Нинова издигна борбата с „джендър ⁤идеологията” като фокус на форума, който‍ гласува и подкрепа за Румен Овчаров, обявил се за наклеветен‍ от „Магнитски”, защото бранел националните интереси

Отдавна​ откроилият се вътрешен бунт в БСП срещу авторитарното ръководство на Корнелия Нинова, срещу чистките ⁤ѝ на инакомислещи, срещу ⁢липсата на адекватна лява идеология и политика, срещу постоянния срив ​на партийните изборни резултати под нейното ⁢лидерство⁣ изби днес почти в интифада по време на заседанието на 50-ия партиен конгрес в зала 3 на НДК.

Още в началото на заседанието група знакови социалисти, които настояваха да се‌ разгледа ⁢и гласува подкрепена от над 270 делегати подписка за оставката на ⁣Нинова, се качиха на сцената край трибуната‌ в очакване ‍да им се даде думата – нещо, което водещият Георги‍ Свиленски отказваше, тъй като в дневния ред липсвала такава​ точка.

След като до микрофона най-после се добра заметнатият бунтовно с палестински шал водач на евродепутатите социалисти Петър Витанов, излъчващата ⁢директно работата на конгреса партийна телевизия БСТВ прекъсна предаването си и не показа изказването му.

Петър Витанов по време на изказването си‌ пред конгреса

„Истинският лидер умее да ‍води битки. Умее⁣ да печели битки, но⁣ умее и да предаде ⁣щафетата тогава, когато ​с усилията си не може да подобри⁣ резултата“, каза Витанов. И добави: „Докога‌ ще се преструваме, че вървим​ по правилния път, след като сме загубили посоката, докога ще се оправдаваме за провалите си. Вината я носим ⁢всички, но винаги лидерът носи отговорността. Когато нямате доблест след почти една ликвидация, тогава ⁤идва революцията и съпротивата. И в съпротивата няма нищо лошо, това‍ пази партията. Искам първа ⁤точка ⁢от⁣ дневния ред да бъде ⁤прекратяване на правомощията на председателя на Националния съвет!“

В подкрепа на същото‍ се изказа и Крум Зарков, ​който в момента е служебен правосъден министър. Той заяви: „През⁢ месец април⁢ миналата година за⁢ последен път се изправих пред конгреса и се обърнах към делегатите. Днес се обръщам към ръководството –​ тогава вие спечелихте конгрес, а БСП загуби избори. Призовавам ⁤ви днес да⁣ направим обратното – откажете ‌се да ‍печелите този конгрес, за да може БСП отново да печели избори“.

Подкрепящият Нинова Румен Гечев обаче се противопостави на обсъждането на темата за оставка на партийната лидерка, защото това било вредно преди избори и дориместни избори.

  • Партията изразява своята решителност ⁢да продължи да работи за укрепване на социалдемократическите ценности и ‌за постигане на социална справедливост в България.
  • Тези действия на партията показват нейната ангажираност⁣ към политическата борба и⁣ нейната готовност да се приспособи‍ към новите обстоятелства. Въпреки вътрешните си проблеми, партията се стреми към постигане на своите цели и утвърждаване на ​своите идеи.люция.

  • Партията призовава всички свои членове и симпатизанти да се обединят в този ⁣процес на обновление ​и да подкрепят избора на ново ръководство, което да възстанови доверието на гражданите в БСП и‌ да я направи силна и ефективна политическа сила‍ в бъдеще.
  • Настоящата Политическа ⁤резолюция е ‍приета с единодушието ‌на⁣ Националния⁣ съвет на БСП ​на заседанието⁤ му на⁣ 15 март 2023 година.

    Председател на Националния съвет на​ БСП: ________________________

    Секретар на Националния съвет на БСП: ________________________

    15 март 2023 година

    София

    онални избори.

  • Партията изразява ‌своята решителност да продължи борбата за социална справедливост и защита на интересите на работниците и гражданите на‍ България.
  • Това решение⁢ на БСП е важна⁤ стъпка за партията и за политическия живот в България. След скорошните протести и напрежение в страната, решението на партията ⁣да продължи⁤ борбата за социална справедливост е от съществено значение за бъдещето на страната. Надяваме се, че новият заместник председател на ⁤БСП ще бъде способен да възстанови доверието в партията и да я⁣ направи силна сила за промяна в България.

    Също така, решението ⁢на БСП да откаже ⁣подадената оставка е знак ‌за устойчивост ‍и решителност. Партията показва, че е готова да се бори за своите идеали и ценности, въпреки трудностите ‌и противоречията. Това е ‌важен сигнал за всички​ граждани, които вярват в справедливостта и промяната в страната.

    Надяваме⁢ се, че решението на ⁣БСП ще ‍бъде началото на нов етап за партията и‍ за политическия живот в България. Вярваме, че с решителност и упоритост, партията ще успее да ⁢се превърне в силна и влиятелна политическа сила, която ще работи за благото на всички граждани на страната.

    Нека да подкрепим усилията на БСП и да се надяваме, че новият заместник председател на партията⁤ ще бъде способен⁣ да я направи още по-силна‌ и ефективна в борбата за социална справедливост и промяна в България.

    >Невъзмутима и непоклатима, произнасящата отчетния си доклад Нинова не⁣ им‍ обърна внимание и продължи ​по предварително подготвения текст, възхваляващ успехите на БСП по прокарване на важни решения в държавната социална политика. В доклада бе ⁤декларирано също, че БСП ⁣няма да влиза в коалиция в ГЕРБ след предстоящите на 2 април поредни парламентарни избори, но ще води диалог с всички политически сили.

    Беше изтъкната позицията на БСП в защита на националната енергетика, включително ядрената, като бе изтъкнато, че за България са неприемливи антируски санкции в този ​сектор, защото ще‌ навредят на националния интерес.

    Нинова специално фокусира вниманието на конгреса върху „борбата с джендър идеологията”, като се оплака, че ‍постоянно била⁤ притискана да се съгласи с прословутата Истанбулска конвенция, но нямало да отстъпи. Темата бе толкова преекспонирана,⁣ че дори с гласуване ⁢бе одобрено предложение за събиране на подписи​ за референдум „за” или „против” изучаването на⁤ въпросната ⁢„джендър⁤ идеология” в училищата.

    Впрочем, гласуването на всички документи и⁢ предложения​ на конгреса безпрецедентно премина накуп, като те бяха включени в общ списък. Вътре бе не само идеята⁤ за референдум, но и текстът на доклада на председателката, концепцията за нова програма на БСП, както и предложенията за промени в⁤ устава на партията, за ⁣които критици на Нинова още доста преди конгреса алармираха,‌ че предвиждат дори дистанционно⁣ гласуване по Вайбър,⁢ което може да послужи например за ​изключване на неугодни ⁣дейци.

    Без изключвания не мина и днешният конгрес. По предложение на ‍Таско Ерменков делегатите отначало за втори път изключиха някогашната⁢ „дясна ръка” на Нинова и днешен неин ожесточен критик​ Кирил Добрев, който дори не беше допуснат да влезе в конгресната зала. Първото ​му изключване‍ от БСП бе в⁣ края на 2021 ‌г., след което той бе възстановен със съдебнорезолюция.

  • Партията призовава всички свои членове и симпатизанти да подкрепят този процес на обновление и да се включат активно ‍в подготовката за предстоящите избори, с цел възстановяване на доверието на гражданите в БСП като социалдемократическа партия, представляваща техните интереси и ценности.
  • Настоящата Политическа резолюция е приета с единодушието на Националния съвет на БСП на заседанието му на 15 март 2022 година.

    Председател на Националния съвет‌ на БСП: Корнелия Нинова

    Изпълнителен секретар на БСП: Лъчезар Танев

    София, 15 март 2022 година

    Източник: www.bsp.bg

    ални избори.

  • Партията изразява своята решителност да продължи да се бори за ​интересите на гражданите и за⁤ утвърждаването на социалдемократичните⁢ ценности в българското общество.
  • Това са основните решения, които бяха взети на извънредното заседание на Националния съвет на БСП. Партията се надява,​ че с тези действия ще се възстанови стабилността и единството в‍ редовете й и ще продължи да бъде важен фактор в политическия живот на⁤ страната.


    избори.

  • Партията ‍изразява своята решителност да продължи да работи за укрепване на социалдемократическите ценности и за постигане на социална справедливост в България.
  • Тези действия на партията показват нейната ангажираност към постигането на‍ целите си и я правят важен участник в политическия живот на страната.бори.

  • Партията изразява своята ‌решителност да‌ продължи да ‍работи за благото‌ на гражданите и за‌ утвърждаването на социалдемократичните‌ ценности в българското общество.
  • Това решение⁣ беше прието с гласовете на мнозинството от членовете на Националния ⁢съвет на партията и ще бъде изпълнено незабавно.

    БСП се надява, че това решение ще допринесе за възстановяването на доверието в партията и за подготовката й за предстоящите избори.

    Нека работим заедно за ⁢по-добро бъдеще на​ България!


    ,​ че попадам в „черния“ списък именно с част от тези мои приятели. Защото⁢ това не е нито първата ни битка заедно, нито ще бъде последната! На всички останали бих искал да ⁣кажа: „Изправете се, и те ще паднат!“

    За мен беше ⁣чест!

    Предлагаме тук и двата документа, които не успяха да преминат през цедката на​ днешния конгрес.

    Ето⁢ първо подписката за оставката на Нинова, така⁢ и не поставена ⁣на гласуване от делегатите.

    До делегатите на  50-ия конгрес на БСП

    До Ръководството на 50-ия конгрес на⁣ БСП

    ПРЕДЛОЖЕНИЕ

    От ⁢делегати ​на 50-ия конгрес на БСП:

    • За предсрочно прекратяване на мандата на Корнелия Нинова като председател на БСП и избор на временно ръководство на БСП

    МОТИВИ:

    • Обединени от грижата​ за бъдещето на БСП и връщането на политическото доверие на левите хора⁤ в нея⁣ за превръщането ѝ във водеща политическа сила, достойна за своята 131-годишна история, предлагаме Заседанието на ‌50-ия⁣ конгрес на БСП да приеме предсрочното прекратяване на мандата на Корнелия Нинова като председател ⁢на БСП.
    • Под⁣ ръководството ⁣на ⁤Корнелия Нинова за 6 години БСП от водеща политическа сила се превърна ⁣в пета парламентарна партия. От близо милион гласа и алтернатива на ГЕРБ – ‌днес⁤ има минимално политическо⁢ значение. Влезе в безпринципна коалиция с десни, антикомунистически, русофобски партии като ПП и ДБ, а съвсем наскоро показа готовност за коалиция с ГЕРБ-СДС и ДПС.
    • Под ръководството на Нинова БСП се обезличи като социалистическа партия. Много партийни членове си задават въпроса: социалистическа ли е БСП? Защото‍ БСП днес‌ не може‌ да отговори на фундаменталния въпрос: От чие име и в чия полза прави⁢ своята политика! Загубата на⁤ идейност не може да се прикрие зад лява фразеология и отделни социални мерки. Реалността е, че​ БСП е изправена пред тежката организационна, идейна и кадрова ‌криза.
    • Под ръководството на Нинова в БСП трайно се настани едноличен и команден стил ‌на управление, систематично се ликвидираха ​вътрешнопартийната демокрация и свободният дебат, обезличени и лишени от ⁣своята уставна роля са всички структури – от ОПО до Националния съвет и Изпълнителното бюро. Заради ‍личните амбиции на председателя​ и​ обкръжението ѝ, в БСП бяха ​издълбани тежки разделителни линии, бяха изгонени или изолирани ‌от партията достойни социалисти. Стимулира се личната преданост, а обещанията за постове изместиха политическия дебат‌ и идеологическата чистота. Всеки несъгласен с това⁤ става‌ неудобен, което за демократична ⁣партия е път за никъде! Бяха наказани и изключени⁢ членове на НС и делегати на Конгреса от София, Пловдив, Видин, Харманли, Симеоновград и др.
    • Под ръководството на Нинова⁢ БСП изпадна в изолация, капсулира се‌ и губи доверието на лявомислещите хора в най-бедната държава – ‍членка на Европейския съюз. Ръководството отвори ⁤фронтове срещу всички в/и извън партията – млади, ветерани, местни структури, лявата интелигенция, обществени формации, президента Радев и вицепрезидента Йотова. Губи доверие сред всички социални групи и региони, включително и сред най-верните избиратели. Особено тревожно е състоянието на доверието в БСП сред младите и активните поколения. БСП отдавна не е политическият съюзник на бедните и онеправданите,‍ на малкия семейния бизнес, на синдикатите и кооперациите.
    • Под ръководството на Нинова многократно бяха погазвани Уставът и основните правила в ⁢партията. Един⁤ от примерите за това е оставката на Нинова, ‌подадена в края на 2021 г., която умишлено не бе​ констатирана от ​Конгреса, което води ​след себе си тежки уставни и морални последици.
    • С⁣ Нинова начело, БСП върви необратимо към идейна, организационна, ‍кадрова, морална и електорална катастрофа, която само ние, делег.
    • Партията призовава всички свои членове и симпатизанти да подкрепят ⁤този процес на обновление‍ и да се включат активно в подготовката за предстоящите избори, с цел възстановяване на доверието на гражданите в БСП.
    • БСП изразява готовността си за диалог и сътрудничество с всички политически сили, обществени организации и граждани, които споделят ценностите на социалдемокрацията и се стремят към по-добро бъдеще за България.

    Националният ⁣съвет на БСП

    25 март 2022 година

    избори.

  • Партията призовава всички свои членове и симпатизанти да подкрепят този процес и да се обединят зад новия лидер, който ще бъде избран.
  • БСП се ангажира да работи усилено за обединение на левицата​ в страната и за изграждане на силна ‌и ефективна алтернатива на сегашното правителство.
  • Националният съвет на БСП

    25 март 2022 г.

    Та ето я и шкартираната от ниновистите проекторезолюция:

    Политическа резолюция на 50-ия Конгрес на БСП

    София, 11 февруари 2023 ⁢година

    Днес огромното мнозинство от българските граждани ежедневно се сблъскват с тежки социални и хуманни несгоди: непосилните цени на храните и лекарствата, с драстичните неравенства, с трудно достъпното здравеопазване, с несправедливостите на работното място. ⁣Спадащата изборна активност през последната година показва, че мнозинството все по-малко​ разчита на изборите като път за тяхното преодоляване.

    Това е присъда за партиите, които се оказват неспособни да осигурят нужното управление с работещ парламент ‍и отговорно правителство. Илюзия са и очакванията за завръщане на голямата част от избирателите към урните на 2 април в резултат на някакви нови​ завладяващи послания или пък на връщането⁣ на хартиената бюлетина.

    Този срив ‌в доверието към ​партии ⁣и институции⁢ е изклюии.

  • Партията изразява своята решителност да продължи да работи за укрепване на социалдемократическите ценности и за постигане на социална справедливост в България.
  • Тези действия на партията показват нейната ангажираност към постигането на ⁢целите си и я правят активен участник в политическия живот на страната.бхватна реформа в партията.

  • Партията изразява своята решителност да се бори за по-добро бъдеще на България и да предложи на гражданите реални алтернативи на сегашното положение.
  • Ние ⁢вярваме, че‍ с ⁣ново​ начало и обновена енергия, БСП може да се превърне в ​силна и ​ефективна политическа организация, която да представлява ‌и защитава интересите на българския народ.

    С уважение,

    Председател на БСП

    Дата: 15 март 2023 г.

    като ​по този начин партията ‌ще продължи да функционира и да участва активно в политическия живот на страната.

  • Партията изразява своята⁤ готовност да работи в тясно сътрудничество с всички демократични сили в страната, с цел защита на интересите на гражданите‌ и националните интереси.
  • Националният съвет на БСП

    и да възстанови доверието ⁣на избирателите в партията.

  • Партията призовава всички ⁣свои членове и симпатизанти да подкрепят този процес и да се обединят зад новото ръководство, което ще бъде избрано от Националния съвет.
  • БСП се ангажира да работи усилено за постигане на⁤ социална справедливост,‌ икономическо развитие⁤ и подобряване на живота на гражданите на България.
  • Настоящото ⁣изявление е издадено от Изпълнителния⁢ секретар на ‍БСП и е одобрено от ​Националния съвет на партията.

    Изпълнителен секретар ⁢на БСП: Иван Иванов

    Дата: 15⁢ март 2023 г.


    нея оставка и избира нов председател на БСП.

    Тези са само някои ⁣от възможните решения, които БСП може да⁢ предприеме, за да се възстанови ‌доверието на избирателите и да се върне към пътя на успеха. Важно е партията да се консолидира и да се фокусира върху реалните нужди на гражданите, за ‍да се осигури устойчиво​ развитие и просперитет за страната.

    Leave a Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.