Home » today » World » Иван Атанасов – лидер на партията, в която е Жан Виденов: Ние ще сме гласът на протеста в следващото Народно събрание! – 2024-05-02 11:44:59

Иван Атанасов – лидер на партията, в която е Жан Виденов: Ние ще сме гласът на протеста в следващото Народно събрание! – 2024-05-02 11:44:59

Иван Атанасов е лидер ‍на партията, която планира да стартира кампания следващата‍ седмица. Той изразява оптимизъм ‌и се готови да се срещне⁤ с хората по ⁣площадите на страната. Надява се, че новата им оптимистична практика ще им донесе успех в предстоящите избори.Благодаря ви ‌за споделената информация. Ще бъде интересно да прочета разговора между вас и ‌Ахмед Доган. Определено е важно да се разбира‍ и мисълта на‍ политическите‍ опоненти, за‍ да можем да се ‍развиваме​ и усъвършенстваме демократичния диалог. ​Желая ви⁣ успех с предстоящата кампания и се надявам, че ще бъде плодотворна и вдъхновяваща за хората по цялата страна.Благодаря за споделената информация. Жан ​Виденов и Ахмед Доган са две известни личности в политическия живот на България и е важно да се разбира и вижда перспективата ‌на ‌политическия опонент.⁤ Желая успех ⁤на кампанията на Иван Атанасов и надявам се,⁢ че новата оптимистична практика ще донесе⁣ положителни резултати. Бих бил рад‌ да прочета ‍книгата с разговора между вас и Доган, ако има възможност за това. ⁤Благодаря за споделената информация от предаването “Беновска⁤ пита” по “Радио К2”.Изглежда, ⁢че Иван Атанасов⁤ е ‌лидер на партията, която Жан Виденов споменава в интервюто ⁢си‌ за ⁣БТА. Той обявява, че кампанията на ​партията ще започне следващата седмица и ще включва срещи ‍с хората‌ по⁤ площадите. Важно е ‍да се разбере мисълта на политическия опонент ⁢и да се⁢ започне нова оптимистична практика.

Жан Виденов: Тъй като ме питате за Бойко Борисов, за него отделно ще говоря. От онзи⁤ момент, от онези успешни⁣ избори през 2001 г. аз имам проблем с ‍целия български народ.‌ Предполагам,​ че ще ме разберете. ‌Аз⁤ съм част от него, ⁤никога няма да съм част от друг народ и никога няма да се отцепя от него. Това ⁣ми е единствената родина, за която надявам се ще си ⁤отида в ​бой. Политически бой. Но не може със залагане на ⁣такова нещо. Помните ме ⁣от миналото и защо се обърна към мен приятелят ми Иван? Защото помни кампаниите ми. Аз съм ръководел кампании и⁣ съм⁤ събирал по 3 милиона гласа. Ами​ те по толкова участват на избори в момента. Ами аз от нулата съм написал програма, която по ⁣някакъв​ начин,​ поне за малко обедини ⁣напълно разцепена ‌партия. Тя винаги е била ⁢разцепена, ⁤и сега е разцепена на социалисти, социалдемократи, ​комунисти и прочие.

Та, от този ключов момент, аз се считам‌ за един⁢ от най-непредставените, без всякаква ⁢възможност да бъда представян в⁢ политическия, дори обществения живот на⁤ страната – ‌човек с ляво мислене и едновременно с това патриот. Първата такава ⁤възможност ми дава Иван, като ми каза, се просълзих от благодарност, а не ​плача лесно. Ти ми даваш възможност. Дойде му времето и мястото. И, ти, точно тогава, като ангел Господен, ми даде възможност да се върна.

Илиана Беновска: Питам в битката ще ​им върнете ли ⁣топката, или гюлето, или чука?

Жан Виденов: В битката ни, защото всички свестни българи трябва да ‍сме срещу това! Въпросът за реваншизъм спрямо БСП? Националните държави​ си отиват по естествен ред,‌ поради предстоящите катаклизми и по-скоро помагайте в този бой, ⁢ние сме съюзници, ваши хора, можете да ни се доверите.‍ Не реванш, само омерзение! Не ми се гледа нататък! Няма да погледна. Колкото съм​ критикувал съм критикувал, колкото са ме чули са ме чули. Тук има други деятели​ по-дълго от мен в БКП, БСП. ⁢Това⁣ лиВашият коментар: Този разговор между Иван Атанасов и Илиана Беновска звучи интересно и обещаващо за предстоящата ‌кампания. Бих искал да видя⁣ какво ще предложи Иван ⁣Атанасов и как ще се справи с предизвикателствата пред него. Благодаря за споделената ⁣информация!Благодаря за ⁢споделената информация за разговора между Иван Атанасов и Ахмед Доган. Жан Виденов е известен със своите анализи и коментари в медийното пространство. Желая успех на кампанията на Иван Атанасов и надявам ⁤се, че новата оптимистична практика ще бъде успешна. Винаги ‍е важно да се разбира ​и да се чува ⁤мнението на политическите опоненти. Благодаря за ​споделената информация и интересната дискусия!Благодаря за споделената информация. Жан Виденов и Ахмед Доган⁢ са известни политици и⁤ разбирането на мисълта на политическия опонент е важно за разбирателство и диалог. Желая​ успех на⁢ кампанията на Иван Атанасов и надявам се, че новата оптимистична практика ще донесе положителни ⁢резултати. Благодаря за информацията от предаването “Беновска ‍пита” и успех в ​бъдещите начинания!Благодаря за споделената информация. Жан Виденов и Иван Атанасов изглеждат готови за старта на кампанията си и се ‌надяваме, ⁤че тя ще бъде успешна.⁣ Желая им късмет и успех в предстоящите⁤ избори. Бих бил рад да прочета ⁢книгата​ с разговора ⁣между Вас и Ахмед Доган, ако има възможност да я ‌споделите. Благодаря още веднъж за информацията!9 година.телно⁣ добър, все още съществуваме. Върхът на Ахмед Доган, предполагам, би бил България да е на парчета. Поне, като⁤ знак‌ – Великите сили,⁢ по които се ориентира⁤ и ⁢главно Русия. Той ми каза, че⁤ по главно по нея, той ми каза! „Не са⁣ …“. Америка никога не го е признавала за нищо, но, ако вземе ⁣да подкрепи македонистките сепаратиски претенции, може и да го‍ признае, ⁤защото ⁣Турция никога не го е признавала. Търпи го, изгодно, Филибе, ⁢да се цепне – да стане протекторат, някакъв вид, икономически на Турция, Ердоган ще е хепи – воюваш срещу страната си в една от‌ най-тежките и велики войни, ⁤затова! Съжаляваше, нали? Извини се ‌официално преди смъртта си!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „Ето, Жан Виденов се връща в политиката на крилете на лявата ‌алтернатива! ⁤Какво показва анализът, ако Вие сте водачът на коалицията, ⁣а Жан​ Виденов е може би почетният председател, опитвам се⁢ в някаква класификация да вкарам нещата, как ще разпределите⁢ влиянието, кого търсите като избирател?“, попита водещата Илиана Беновска. Иван Атанасов отговори: „Ние с Жан сме много силен ⁣екип, защото ни⁢ свързва освен ‌обща кауза, общо мислене, приятелство, в това ⁣число и семейно. Може би‍ ще се ⁣опитат да ⁢ни разделят, ​но няма да успеят. Така‍ че кой каква роля играе няма значение, въпросът е,‍ че без Жан тази ⁢коалиция няма голям потенциал ⁣и ще‍ бъде много скромен, защото той носи своя морален кредит, морален авторитет на честен, почтен политик, който през тези 30 години не ⁣се облажи от властта!“. Той продължи, че коалицията се обръща​ преди всичко⁣ към разочарованите леви хора, за които БСП вече‍ не е лява партия и не виждат в нея и в другата левица защитник на своите интереси.

Загубата на влияние на БСП.

„Аз не ​видях реакция от ​страна на Корнелия Нинова, тя ‌замръзна, нейното обкръжение замръзна, права ли съм?“, попита Беновска. Иван Атанасов отговори, че явно изпитват шок от това, което се случва. Факт е обаче, че за 4 години БСП са изгубили около половин милион избиратели. Тоест големият път на лявата идея‌ в България е бил сведен до тясна пътечка, защото тази идея вече не защитава интересите на хората, а на един тесен елит.

„Вие намерихте ли отговор на този‍ въпрос?“, попита⁣ водещата. Събеседникът ѝ отговори, че‌ в две статии за pogled.info го е описал много детайлно и е бил⁢ разбран от хората. Там ясно е дал отговор защо повече не може⁢ да бъде с​ БСП и трябва да се направи нещо ново.

„Какво разчитате вие ​веднага да излъчите, за да могат хората да ви ‌повярват, а не да си кажат, че се е появил поредният, опитващ се да реинкарнира комунизма?“, попита водещата. Иван Атанасов отговори, че е мениджър от много⁢ високо ниво, управлявал е ​много големи компании и държавни институции и всичките му проекти са успешни. Той припомни, че е успял да реформира пътната агенция след изживяна тежка криза и ЕК е възстановила плащанията. Тогава правителството на Борисов е дошло⁣ на власт с готови пътни проекти. „В политиката трябва да се признава доброто, направено от ‍тези преди вас! ГЕРБ⁣ тогава не‌ каза една добра дума – ние заварихме готови проекти, благодаря,⁤ че ги ⁢подготвихте. Аз ​бих казал добра дума⁤ за това добро нещо, което те⁣ са⁣ направили, с цялата критичност за лошите неща – ⁣тази корумпирана среда, затова си получиха и заслуженото!“, категоричен бе⁣ Атанасов.

Водещата пусна в ефир ​видеото ⁤от брифинга на Иван‌ Атанасов след регистрацията на коалицията⁤ в ЦИК

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: С какви очаквания сте за изборите, какво мислите, кой ще ви подкрепи? Електоратът на БСП⁤ ли ще ви подкрепи, или ще успеете да спечелите и по-широк кръг?

Иван ⁤Атанасов: Тези, които‍ припознават нашите лозунги, тези,‍ които повярват на това, че ние сме морални,‍ ние сме искрени, ние сме истински. Защото смятам, че единствената промяна зНаистина интересно развитие на събитията! Ще ⁤бъде интересно да видим какво ще се случи по-нататък. Благодаря‌ за споделената информация!Иван Атанасов е лидер на политическа партия, която​ се ⁤подготвя за предстояща⁣ кампания. Той изразява оптимизъм и‌ готовност да се срещне с хората по площадите, за да сподели ​своите идеи и да ги убеди в своите цели. Важно е да се разбира и мисълта‍ на политическия опонент, както и да ​се изгражда ⁤конструктивен диалог. Иван Атанасов изглежда ⁣решен да започне ⁢кампанията си ‍и да се ангажира с гражданите.ан Виденов представи в интервюто си ⁣в БТА е Илиана Беновска. Тя ще бъде подарена с книгата с разговора между⁣ Ахмед​ Доган и мен, а не с⁤ разговора между Екерман⁤ и Гьоте. Надявам се, че това ще бъде интересно за​ нея и⁤ че ще може да се⁤ впусне ‍в мислите на политическия опонент. С нетърпение очаквам ⁣началото на кампанията⁣ следващата седмица и се надявам, че тя ще⁢ бъде оптимистична и успешна!анализацията“ и ще бъде заменена от нови леви формации като⁢ „Ляв съюз за чиста​ и свята република“.

Работатата на комисията на Мая Манолова в 45-то‌ Народно събрание. ⁤Може ли парламентът да изпълнява такива функции?

„Харесвате ли тази комисия, ‍която направи Мая Манолова в 45-то Народно събрание, склонни ли‍ сте към подобни разследвания,⁣ ако дойдете на власт?“, попита водещата. Иван Атанасов отговори, че истината за управлението на⁤ страната трябва да стане достояние на⁣ гражданите. Той⁢ продължи, че парламентът не ⁤е конвент, но гражданите очакват от⁣ него и да разкрива тайните, за да‌ направят⁤ хората правилния избор. Така че комисията​ на⁢ Манолова е свършила добра работа и е отворила‍ някои врати. Важното е обаче отговорните институции ⁣да вършат тази работа, ⁢а не да ‍са ​подвластни на старото управление. ⁤ Атанасов припомни, че когато⁢ е бил народен представител, също е‌ била съставена комисия, която се е занимавала с рекламните ⁣договори на телевизията. ⁤След доклада на комисията‍ си е заминал един генерален директор. ‍Така че парламентът може да ⁤разкрива истината и‍ недъзите, но без да замества съдебната система.

Може ли „Ляв съюз за чиста и ⁢свята република“ да намери диалог с ГЕРБ?

„Но в това видео от БТА Жан Виденов се изказа доста по-благосклонно за Бойко Борисов, макар че му ‍прочете⁤ смъртната присъда, отколкото се изказа за⁢ Ахмед Доган. Означава ли, че ⁤вие с това философско търпение, но и със желание за справедлива‌ равносметка може да намерите един цивилизован диалог, например, с предишните управляващи и със самия Борисов?“, попита Беновска. Иван Атанасов отговори, че в името на защитата на националните интереси ⁣на България и ‍нейната цялост трябва да ‍се правят ‍коалиции с всички, които са на това мнение. Всеки, който е ⁤на ⁤мнение, че България трябва да се защитава от външни врагове и вътрешни предатели, може да бъде съюзник ⁢на ‌„Ляв Благодаря за споделената информация! Жан Виденов​ и Иван Атанасов изглеждат като​ интересни личности в ‍политическия ‌живот. Желая ​успех на техните кампании и ‌надявам⁣ се, че новата оптимистична практика ще донесе положителни ⁢промени за страната. Ако имате още подробности или ⁤интересни факти за тях, моля, споделете ги!че с колегите и съмишлениците си се‍ опитват да ​върнат‍ отново политическото говорене, политическите идеи, за ‌да говорим за идеи и визии за бъдещето, а не ‌само за ⁣корупция, пари, връзки,‍ подслушвания и т.н.

Ще бъдете със сложна хипотеза, защото‍ трябва да докажете, ⁢че сте по-достойни⁢ за политическо и човешко⁢ уважение от‌ БСП и трябва да ⁤привлечете⁢ и⁣ разочарованите от ГЕРБ, може би и разочарованите от десните,‌ хора, които ⁤имат неудовлетворени традиционни ценности във времето на промяната. Въвеждате едни ‍понятия,⁢ които сякаш ⁢в ‍съвременното общество​ са девалвирали, как ще докажете, че можете? Любимият въпрос на „Беновска пита“ е – кой и на какво⁤ основание иска, но и може ли да управлява България? Хайде ⁤отговорете ми, защото досега ‌не съм получила нито един смислен отговор?“, попита Беновска. Иван Атанасов ⁣отговори, че „Ляв съюз за чиста и свята република“ са откровени, честни и почтени и няма⁣ да обещават неща, ⁤които не могат да изпълнят. Затова⁢ и не обещават ⁢блага, а справедливост, солидарност и достойнство. Той продължи, че вторият важен компонент при тях е професионализмът. Всички, които⁣ са подписали декларацията на коалицията, имат солидни биографии, доказали са, ‍че могат.​ „Така че ние‍ можем да намерим професионалисти, ако се наложи ⁣да правим мандат, но по-скоро смятам, че ние ще⁤ сме гласът на протеста в следващото Народно събрание! Ще се опитаме да направим коалицията, която да ​ликвидира олигархично-компрадорския елит​ и модел⁣ в България!“, категоричен бе Иван Атанасов.

Листите на „Ляв съюз за чиста и свята република“.

„Кой ще бъде във вашите листи?“,‌ попита водещата Илиана Беновска. Иван Атанасов отговори, че още не може⁢ да каже имена, защото коалиционният съвет не ги е одобрил. Това ще стане вероятно през следващата седмица. Той обясни, че БСП не⁤ може да си подреди листите, в състояние на разпад е и затова много хора сеiv>

но българските граждани, на които им ‌е писнало ⁣от всичко, което се случваше досега!“.

Подаръците.

Водещата подари на Иван Атанасов здрава, българска, червена ябълка с надеждата да се появи нов политически субект на сцената. Иван Атанасов подари на водещата книгата на Иван Хаджийски „Оптимистична теория за нашия народ“ с ⁢посвещението „На уважаемата г-жа Илиана Беновска и „Радио К2“ с пожелание​ да бъдат оптимисти за ⁣България и българския народ и да предават този оптимизъм на своите зрители и слушатели“. Той прочете‌ малък абзац от книгата: „Изходът е един, България трябва да стане богата, ​благоденстваща и ⁣щастлива, но за всички. Тогава целият български народ ще разгърне скритите си сили и ще си създаде в⁣ новата история място и‍ участ, каквито заслужават ⁤неговият устрем, неговите амбиции, неговото трудолюбие ⁤и неговата‍ прекрасна земя. Той ще стане такъв велик и уважаван, какъвто ⁣е бил в миналото.⁢ Въпросът е как да стане⁢ това. Има само един единствен път, по който скоро ще⁣ тръгнат и всички останали народи – уреждане на нашите вътрешни обществени отношения! ⁤Нека да вярваме в потенциала на ⁢българския народ и ⁤аз бих искал ⁤да бъдем част ⁢от написването на тази нова история – оптимистична практика за българския народ!“.

Водещата отбеляза, ​че посланието е много хубаво и по​ този начин се ориентират и към по-интелигентните ‍хора. Иван ⁢Атанасов отговори, че са доказали, че могат да говорят на високо ниво. Беновска продължи: „Недипломатично, след „разстрела“, който Жан Виденов произведе над Ахмед Доган в БТА, ще Ви подаря книга ⁤с разговор между мен и Доган. Разбира се това не е разговорът между Екерман и Гьоте, нямам такива претенции, отпреди 20 години. Независимо че го отрицавате, хубаво е да се надникне ⁤в мисълта на политическия опонент най-малко! И се надявам наистина да започнете да пишете‌ новата оптимистична практика! Кога‍ ще ‍отмен и него, за да видите какво мисли за Вас. Но аз ‌съм сигурна, че Вие сте по-добър човек от ‌него.“

Иван Атанасов отговори, че не‍ иска да се занимава с политика и че‍ не му‌ интересува ⁤какво мислят другите хора за него. ⁣Той добави, че е готов​ да се⁤ бие⁣ за България и за българския ‌народ.

В края на предаването, водещата попита Иван Атанасов дали би искал да бъде президент на България. Той отговори,⁤ че не му​ интересува ‌тази позиция и че не иска да ⁣бъде част от политическата игра. Вместо това, той заяви,⁢ че иска да бъде част от обществените движения и да помага на хората в нужда.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.