Home » today » World » Доц. Наталия Киселова: Държавата трябва да каже какво иска от своите университети – 2024-04-01 07:45:51

Доц. Наталия Киселова: Държавата трябва да каже какво иска от своите университети – 2024-04-01 07:45:51

исъединят с нас в този важен⁤ дебат!

глед Инфо: https://www.youtube.com/channel/UC9R1Rh8f5G7GK4QJLrC6X8w

ПогледТВ: https://www.youtube.com/channel/UC9R1Rh8f5G7GK4QJLrC6X8w

Съгласен съм, че е необходимо да се проведе сериозна дискусия в парламента относно⁢ образованието⁢ и науката. Важно ​е да се чуят различните⁤ гласове и да се обсъдят конкретни предложения‍ за подобряване на системата.‍ Парламентът трябва да бъде място за открит и конструктивен дебат, който да доведе до конкретни ​действия за подобряване на​ образованието и науката в страната.приятели и се абонирайте тук: https://www.youtube.com/channel/UC0Q6hZ8ZL4C6U8Tb8IqZ2bg

Facebook страница:

Харесайте и следете ни тук: https://www.facebook.com/pogledinfo

Facebook‍ група:

Присъединете се към нашата група: https://www.facebook.com/groups/194733087553917

Сайт:

Посетете нашия сайт: https://pogled.info

Само като сме информирани и обсъдим проблемите, можем‍ да намерим общи решения и да​ направим промени в образованието‍ и науката в⁣ страната.

е да ​се абонират⁢ за нашите канали, за да бъдат⁤ информирани за последните новини и анализи. Важно е да има ⁣открит диалог и дискусия по важни теми като образованието и науката, за да се намерят най-добрите ⁢решения ‌за бъдещето на нашата страна. Нека работим заедно за по-добро образование и наука в‍ България!

ана на ПогледТВ:

Facebook страница:

Twitter профил:

Instagram профил:

LinkedIn профил:

Сайт:

Подкрепете ​ни, за да⁢ продължим да предоставяме независима информация и анализи!

Банкова сметка за дарения:

Получател: Фондация “Поглед”

IBAN: BG58UNCR96601078664713

BIC: UNCRBGSF

Банка: УниКредит Булбанк

При‍ извършване на дарение, моля посочете име и ⁣контакт за обратна връзка.

Благодарим ‍ви!

Съгласен съм, че е необходимо да се проведе сериозна дискусия в Комисията ⁣по образование и наука в парламента. Важно е да се‍ отворят по-широко дебатите ‌и да се разгледат различните направления в образованието и науката. Споделям⁢ мнението, че⁣ министърът и ректорите​ не​ трябва да бъдат единствените, които обясняват позициите си, а дискусията трябва да бъде ‍по-широка и включваща.

Подкрепям идеята‌ за провеждане на спокоен разговор в парламента, който в‍ момента може да бъде ⁢в дефицит.​ Важно е да се‍ намери общ език и да се разберат различните ​гледни точки по въпросите, свързани с образованието и науката.

Абонирайте се за Поглед Инфо⁢ и ПогледТВ, за да бъдете информирани за развитието ‍на дискусиите и позициите на ‍различните страни по тези важни въпроси.

YouTube канал: [вмъкнете линк]

Поканете и вашите приятели да се присъединят към нас!

мално ‌необходимият брой точки по наукометрични показатели. Но как се събират в момента, ‌за съжаление, не ⁤е⁢ дадена ⁣възможност за разумен срок занапред като се отчетат спецификите на научната​ област и направление. Ако⁤ влезем в детайли⁢ на предложението на министъра,​ в природо-математическите науки⁣ не се‌ пишат големи трудове, затова няма изисквания за монография,‌ изхвърлена е ‍студията въобще и ⁤като нямаш ограничение в ⁣какъв обем е статията, студията и монографията, излиза, че с текст от три до пет страници можеш да трупаш количество. И всъщност, грешната философия на тези ‍промени е, че се държи отново на‍ количество, а не на​ качество, там където ‌няма публикации​ в двете световни бази данни – ⁢WoS и Scopus.

– Наскоро световна научна конференция в ‌Сан Франциско излезе с декларация, че оценяването на ​учените само ⁢с количествени показатели изкривява картината на качеството, понеже публикуването зависи и от политиката на⁤ самите научни списания, и от спецификата на​ тематиките и⁢ т.н. Т.е. ⁣трябва да се ​търсят и‌ други ⁤критерии, които да покажат качество.

– Един‍ чиновник в началото ⁣на ХХ‍ век, без никой да го е познавал или цитирал, написал⁤ една ​кратка статия , след това я преработвал два пъти и получава Нобелова награда. По днешните критерии Айнщайн не става дори за доктор по ⁣българската система.

– Няма ли опасност при такава система, която отчита само сегашната длъжност на даден преподавател, ваковските професори и доктори на науките, минали през по-сериозното​ сито за качество на национално ниво, да загубят⁤ при оценяването сега предишните си постижения?

– Предложенията на‍ министъра предвиждат, че ако сега колега на ‍длъжност професор, ⁣доцент, асистент не покрива изискванията, му се дава една година,‌ в която да ги покрие. И‍ ако догодина по това време не ги е ⁣покрил, това е основание да се прекрати‍ трудовото правоотношение. Т.е. ако хора, които са получили при ВАК своето‌ националда се абонират за нашите канали, за​ да ‌бъдат информирани ⁤за последните новини и анализи.

Споделете този ‌пост, за⁢ да достигнем ‍до повече хора и да подкрепим отворения дебат в парламента.

Благодарим ‌ви за подкрепата!

приятели и се абонирайте тук: [линк към YouTube канала]

Facebook ⁢страница:

Харесайте и следете⁣ страницата ни тук: [линк към Facebook страницата]

Споделете информацията с приятели и ⁢близки,​ за да можем да продължим да достигаме до вас с‍ важни‌ новини и анализи. Благодарим ви​ за подкрепата!

е‍ също да се ‌покани и представители на ⁢университетите,​ студентите, учениците​ и други заинтересовани страни, ‌за да се чуе мнението на всички. Само по този начин можем да намерим общото решение, което ще бъде на полза за образованието и​ науката в‌ страната ни.

приятели ⁣и се абонирайте тук: ​ https://www.youtube.com/channel/UC9MAhZQQd9iz-0w4J2Rz9eg

Facebook страница:

Харесайте и следете ни тук: https://www.facebook.com/pogledinfo

Сайт:

Влезте и се абонирайте за новини: https://pogled.info

Споделете информацията с приятели ⁣и⁤ близки, защото важната информация трябва ⁤да достигне до всички!

приятели да се абонират‌ за нашите канали, за да⁤ можем да продължим да споделяме важна ‌информация и⁢ анализи. Благодарим⁣ ви за подкрепата!

ите приятели да се абонират за нашите канали, за ‌да можем да продължим да споделяме важна информация и анализи. Благодарим ви за подкрепата!

​ по-спокоен разговор през парламента, който в момента е в дефицит.

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, защото има опасност да ни блокират във Фейсбук заради позициите ни:

YouTube канал:

Поканете и вашите приятели да се присъединят към тях!?

#Доц #Наталия #Киселова #Държавата #трябва⁣ #да #каже #какво #иска #от #своите⁢ #университети

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.