Home » today » World » Доц. Наталия Киселова: Държавата трябва да каже какво иска от своите университети – 2024-04-01 04:39:51

Доц. Наталия Киселова: Държавата трябва да каже какво иска от своите университети – 2024-04-01 04:39:51

исъединят ⁤с нас в този‍ важен дебат!

глед Инфо: https://www.youtube.com/channel/UC9RJhCzH0gh8T9Zx3JG6S1A

ПогледТВ: https://www.youtube.com/channel/UC9RJhCzH0gh8T9Zx3JG6S1A

Съгласен съм,‌ че е необходимо ‌да се проведе сериозна ⁢дискусия в парламента относно образованието и науката. Важно е да ​се открие спецификата на различните области и да се обсъдят предизвикателствата и възможностите пред тях. Парламентът трябва да бъде място за конструктивен‍ диалог и вземане на обосновани решения, които да подобрят образованието и ‌науката в страната.приятели и се абонирайте ​тук: https://www.youtube.com/channel/UC9MAhZQQd9eD7f8Jv6d5qHw

Facebook страница:

Харесайте и следете ни тук: https://www.facebook.com/pogledinfo

Сайт:

Винаги на линия на: https://pogled.info

Източник: https://pogled.info

е да се абонират за ‍нашите канали, за да бъдат информирани за последните новини и‌ анализи.

Сериозната дискусия ⁢в парламента е от⁢ съществено значение за разработването на политики в областта на ⁣образованието и науката. Само ⁢чрез открит и конструктивен‌ дебат можем да постигнем напредък и подобрения в системата. Нека нашите представители да се ангажират⁣ сериозно⁤ с тези въпроси и⁣ да работят⁤ заедно за постигането на по-добро образование и наука в страната.

ажете тук

Facebook страница:

Харесайте тук

Група “Поглед”:

Присъединете се тук

Споделете този пост, за да помогнете за разпространението на информацията!

Съгласен съм, че е необходимо да се проведе сериозна дискусия в Комисията по‌ образование и наука в парламента. Важно е да се отворят по-широко дебатите и да се разгледат различните направления в образованието и науката. Споделям мнението, че министърът и ⁢другите заинтересовани страни трябва да участват в тези дискусии и ⁢да​ обяснят своите позиции. Надявам се, че парламентът ще бъде място за конструктивен​ и информиран дебат по тези важни въпроси.

За повече ‌информация и анализи, може да се абонирате⁤ за‍ Поглед⁣ Инфо и ПогледТВ ‍на YouTube канала им.

Поканете и вашите‌ приятели да⁢ се присъединят към⁢ тях!

мално‌ необходимият ‌брой точки по наукометрични показатели. Но как се ‍събират в момента, за съжаление, не е дадена възможност за разумен срок ⁤занапред като се отчетат спецификите на научната област⁣ и направление. Ако⁢ влезем⁣ в детайли ​на предложението на министъра, в природо-математическите ‍науки не се пишат големи трудове, затова няма изисквания за ⁢монография, ⁢изхвърлена е студията въобще и като нямаш ограничение в какъв обем ⁤е ⁣статията, студията и монографията, излиза, че с ‌текст от ‌три до пет страници можеш да трупаш количество. И всъщност, грешната философия на тези промени ⁤е, че се държи отново на количество, а не⁣ на качество, там където няма публикации в двете световни бази⁤ данни ‌– WoS и Scopus.

– Наскоро световна научна конференция в Сан‍ Франциско⁢ излезе с ⁢декларация, че оценяването на учените само с количествени показатели изкривява картината на качеството, ⁣понеже публикуването зависи и от политиката на‌ самите научни списания, и⁣ от спецификата на тематиките и т.н. Т.е. трябва да се търсят и ⁢други критерии, които⁢ да покажат качество.

– Един чиновник в началото ‌на ХХ век,‌ без‍ никой да‌ го е‍ познавал или цитирал, написал една кратка статия , след това я ​преработвал⁣ два пъти и получава Нобелова награда. По днешните критерии Айнщайн не става дори за доктор по българската⁣ система.

– ‌Няма‌ ли опасност при такава система, която⁣ отчита само сегашната длъжност на даден преподавател, ваковските професори и ⁣доктори на науките, минали през по-сериозното сито за ‌качество на национално ниво,⁣ да загубят ​при оценяването сега предишните ⁢си постижения?

– Предложенията на министъра предвиждат,⁣ че ако сега колега на длъжност професор,​ доцент,⁤ асистент не покрива изискванията, му ⁤се дава една⁤ година, в която да ги покрие. И ако⁤ догодина по това време ​не ги е покрил, това е основание да се прекрати трудовото правоотношение. Т.е. ако хора, които⁤ са получили при ВАК своето националда се абонират за нашите канали, за да бъдат информирани за последните новини ​и анализи.

Сериозната дискусия ‌в парламента е от съществено значение за развитието на образованието и науката ‍в страната. Само чрез открит и конструктивен диалог можем да намерим решения ‍на проблемите и да направим подходящи реформи. Нека се обединим и‍ работим за по-добро бъдеще за нашите ученици, студенти и научни⁤ работници.

приглашаваме ви ⁢да се абонирате за нашия YouTube канал:

ПогледТВ:

Сайт:

Facebook страница:

Twitter профил:

Instagram профил:

LinkedIn‍ профил:

Telegram канал:

Подкрепете ни, за да продължим да ⁢предоставяме независима информация и анализи!

е също да се покани и представители на университетите, студентите, учениците⁢ и други заинтересовани страни, за да се чуе мнението на‍ всички. Само по този⁢ начин можем да намерим общи⁣ решения и да подобрим образованието и науката в страната.

Сериозната⁤ дискусия в парламента е от съществено значение за развитието на образованието и​ науката ⁤в България. Необходимо е да се обсъдят‍ конкретни⁢ проблеми и да се намерят решения за тях, за да се осигури по-добро бъдеще за нашите ученици, студенти⁣ и научни работници.и приятели да се абонират за нашите канали и⁤ да споделят информацията си с тях. Само като обединим усилията си можем‌ да постигнем промени в образованието⁣ и науката в нашата страна.

приятели да⁢ се абонират, за да разпространяваме‍ информацията си по-широко!

ите приятели да се абонират за нашите канали, за да можем да продължим да‌ споделяме важна информация и анализи. Благодарим ⁤ви за ⁢подкрепата!

по-спокоен разговор през парламента, който⁣ в момента е в⁤ дефицит.

Абонирайте се за ⁤Поглед Инфо и ПогледТВ, защото има опасност да ни блокират във Фейсбук заради позициите ни:

YouTube канал:

Поканете и вашите приятели да се‍ присъединят към тях!?

#Доц #Наталия #Киселова #Държавата #трябва⁣ #да #каже​ #какво ‌#иска #от ⁢#своите #университети

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.