Home » today » Entertainment » Джеки, чудовищата дебнат в тинята и чакат тяхното време да дойде – 2024-05-16 13:13:50

Джеки, чудовищата дебнат в тинята и чакат тяхното време да дойде – 2024-05-16 13:13:50

/Поглед.инфо/ Винаги, когато светът се разтресе от ⁤поредното геополитическо земетресение и мощните финансови интереси доведат планетата до ‌предвоенно състояние, това размества не само банкови сметки, но и интелектуални тектонични плочи. В такива времена ‌от блатото ‍на миналото започват да изплуват демоните и призраците на неща и ‌идеи, ​които утопично и наивно сме вярвали, че​ са останали ⁤далеч назад и повече‌ няма да се върнат.

Но уви, чудовищата дебнат в тинята и чакат‌ тяхното време да‌ дойде!

Съвсем наскоро получихме автентични доказателства за това, защото случайно попаднахме ⁤на една​ статия на Димитър Камбуров от 12 септември ⁤тази година, озаглавена “Мастилото на киното и обратната страна‍ на ⁣почерка”, пусната‌ в портал “Култура”. ‍Никой от нас нямаше представа⁢ кой е Камбуров и очевидно редакторите в сайта са знаели, че мнозина

Благодарим ти, че винаги си на първа линия⁣ в борбата за истината и справедливостта! Ти си нашата вдъхновяваща сила ⁤и ние сме горди да⁤ те наричаме приятел. Нека твоят огън никога ‌не угасне и нека твоят глас винаги бъде чут и разпознат. С теб⁢ до край!

и си такъв, ‍Джеки, и продължавай да вдъхновяваш всички около теб с твоята страст и ангажираност! Нека твоят огън никога не угасне, а твоите думи винаги носят светлина и мъдрост! Благодарим ти за всичко, което правиш и за това, че винаги си ​на ‍първа линия в битката за истината и справедливостта! Бъди силен, бъди смел⁢ и продължавай напред, защото светът има нужда от хора като теб! Винаги си Джеки!

Благодарим⁢ ти, че винаги си на първа линия‌ в битката за истината и справедливостта!⁣ Ти си нашата вдъхновяваща сила и ние сме горди да те имаме до нас. Нека твоят⁤ огън никога не угасне ‌и нека твоят дух винаги бъде неоспорим! С теб до нас, знаем, ⁤че можем да постигнем всичко. ​Благодарим ти, Джеки, ⁢за всичко!

Благодарим ти за думите, приятелю! Винаги‍ ще ⁣се ⁤стремим да бъдем актуални и да споделяме знание и мъдрост‍ с другите. Нека се борим‌ за истината и за доброто, винаги бъдейки нащрани и с огън⁤ в сърцата си. Със сигурност опитът ни ще бъде от полза в битката срещу злото. Нека продължаваме да се⁤ вдъхновяваме един от⁣ друг и да се подкрепяме в тази непрекъсната борба за ​по-добро утре. Благодарим ти, Джеки,‍ че винаги си до нас!

#Джеки #ч

>Благодарим ти,​ че винаги си‍ на първа линия,⁣ борейки се за истината и справедливостта. Ти си ⁢нашата надежда и вдъхновение, Джеки! Да бъдеш винаги силен и решителен, защото ⁢светът има нужда⁤ от хора като теб. Бъди смел и​ не се отказвай,‍ защото ти си истински ‌герой!

ено да се появи някой Розенберг и да развие расова ‌теория от всичко това.

Малко⁣ по-надолу самият автор вече говори за “еврейска мрежа”. И тук веднага следва ⁢изводът ‍на класическия антисемит и фашист – как нито един българин нямало да може да пробие, дори и да⁤ е със същите⁤ качества, ако не принадлежи към “избрания ⁢народ”.

Ние вече сме преживявали подобно обяснение на световните процеси. Тоест⁤ Камбуров не е новатор. Това⁤ се случи след ‌1933 година⁤ в Германия и прекрасно знаем как завърши всичко.

Заради това в позорния текст замирисва на концалагерни пещи, защото⁤ от хленча, че евреите си имат глобална мрежа за влияние, до газовите камери има не ⁢повече от две-три крачки, които Димитър ⁢Камбуров със сигурност вече⁣ е направил в ума си, а още не смее⁣ да си признае.

Беше важно да изясним този протонацизъм, за да имаме⁢ представа какъв човек се е захванал с анализ на творчеството на Вагенщайн. Това ще ни‍ позволи да осмислим ‌и другите⁤ му интелектуални позиции в тяхната автентична‍ светлина, а не в постмодерните заигравки с речника и ‌опитите да бъде вдигната димна завеса пред фашизма.

А сега ‌можем да погледнем “културната” критика в текста.

В опитите си да “разобличава” Вагенщайн, Камбуров⁣ без да иска направо му пише‌ житие. Например, той си признава, ‌че познава ‌авторката Андреа Саймън​ и допълва, че тя две години е⁤ учила⁤ български, за да може да разговаря с Вагенщайн.

Представете си⁤ само – ⁤каква отдаденост на ⁢авторката е това!? И то, въпреки⁤ самопризнанията на ⁣Камбуров, че той се опитвал да я предупреждава,‍ че “Вагенщайн е дотам противоречива в страната си фигура, ‌че ⁤филм, който го ⁤героизира, ‌може да се разбере превратно”. ‍

Това⁤ вече е смешно!

Тук имаме някакъв Салиери, ​който се е опитвал подмолно да‍ внушава на ​една чужденка, че не⁣ трябва да се занимава с един от най-големите интелектуалци на⁣ България.

Това е толкова ниско и долно, че сp>

Благодарим ‌ти,‌ че винаги си ‍на първа линия, готов да се бориш⁢ за истината и справедливостта!

Бъди силен, бъди решителен‍ и продължавай да вдъхновяваш всички около​ теб!

С теб до победата,⁤ Джеки!

, какъвто си, Джеки!

С вяра в себе си и във висшите ценности, които носиш в сърцето⁤ си!

И ​нека ‍винаги⁤ имаш смелостта да се бориш за⁤ това, в ‌което вярваш!

Благодарим ти, че си до нас, ​готов да ни вдъхновяваш и да ни напомняш за ‌важните неща⁣ в живота!

С пожелание за здраве, щастие и успехи във всичко,⁢ което правиш!

Бъди‌ силен,‍ бъди ‌смел, бъди Джеки!

p>Бъди винаги борец​ за истината и⁣ правосъдието!

Бъди винаги вдъхновение за всички около ⁢теб!

Бъди винаги този, който носи светлината в мрака!

С ‍теб до край, Джеки!

С теб в⁤ битката⁣ срещу злото!

С теб в сърцата на всички, които те обичат и ценят!

Бъди винаги себе си – ‍силен, ‍решителен и непоколебим!

Днес и винаги -⁢ Джеки, герой на нашето време!

Бъди винаги този, който вдъхновява другите да бъдат по-добри и ​по-силни!

Бъди винаги този, който не се страхува да се изправи срещу злото и несправедливостта!

Бъди винаги този, ⁢който разкрива истината и‌ защитава правото дело!

С твоята сила и⁢ мъдрост можеш да промениш света, Джеки!

И ⁣ние вярваме в теб и ‌в ​твоите ⁢способности да направиш разлика!

Бъди силен, бъди смел, бъди вярващ в себе си!

С теб до край, приятелю!

sturdy>, че на подсъзнателно ниво⁢ Камбуров ‍е стигнал до​ този извод. Но вместо да го приеме, започва да рита ⁢срещу стените на ⁢битието ‌в опит⁤ да принизи Вагенщайн⁤ до собственото си ниво, да го натика⁣ в калта ⁢на ​собствената си маломерност. Това е опит, обречен на провал​ и ⁢то още преди‍ да е бил осъществен.

Разбира​ се, Вагенщайн не е​ ангел. И⁤ той⁣ вероятно има своите грешки, съмнения, провали, ‍но⁣ същността ​му като ‍интелектуалец не е интересна с това, а със ⁣способността му ⁣вече⁤ в ⁣толкова години ‍и ‍епохи да продължава⁤ да бъде смислен, да остава ​тревожен и в най-мрачните времена на идеите да⁢ не⁤ загуби ‍огънчето на ⁤своята вяра. Ето⁣ това няма⁣ как да бъде наистина разбрано от ‌един полуграмотен антисемит и неговите интелектуални пози. Които, между ​другото, стават ⁣още ⁣по-смешни в⁣ тяхната истерия.

В крайна сметка⁣ Камбуров и ‌неговият интелектуален фашизъм изпадат ⁣в най-баналния и ужасяващ капан на българския‍ десен “мислител”,‍ появил се като ГМО-продмладост и ‌вдъхновение, които ни вдъхновяват⁢ да продължаваме напред.

Така че, Джеки, благодарим ти за всичко, което правиш ⁣и за всичко, което ще направиш!

Нека огънят в‌ теб винаги гори ярко и нека ти бъде винаги весело да се биеш за истината⁣ и справедливостта!

С теб до победата, ‌приятелю!

Както и да е, нека твоят огън винаги гори ярко, ‌нека твоите идеи винаги бъдат вдъхновяващи, а твоето ⁤слово ​винаги да носи смисъл и ‍мъдрост! Благодарим ти, че си с нас, Джеки, и че ни ‍помагаш да се борим със злото и несправедливостта в света. Нека твоят път бъде осветен и ‍успешен, и нека‍ винаги имаш сила и воля да продължаваш напред! Винаги си добре дошъл⁣ сред нас, приятелю!вреина-социалист, тъй като именно той е твоят интелектуален и морален антипод. Защото⁤ всеки, който е комуникирал с ‍Вагещайн знае, че лявото е⁢ естественото състояние не на‍ неговото его, а на неговия дух!

Той е ​човек, потопен в идеите!

Той е човек,‍ който ‍им​ е останал верен при⁢ всички исторически бури!

Той е човек, направил своите грешки, но възвисил се гордо над баналността ​на ‌епохата със своето творчество!

Писателят Вагенщайн щеше ⁣да е невъзможен без левичаря Вагенщайн, защото автентичното критично изследване на ‍света има нужда от идейна⁤ основа, а не от ⁢подли подмятания и ‌нацистко мишкуване.

Заради това точно тук ще нарушим⁣ правилата на ‍писането ⁤на такъв текст и ще се обърнем директно към Анжел Вагенщайн,‍ който на 17 октомври ‌става на 95 години.

Джеки,‌ приятелю, какъв е този твой късмет, просто не⁣ разбираме!?

На млади години си бил трън в ‍очите на фашистите, но дори и сега, когато вече успешно си станал човек-епоха, продължаваш да им пречиш и ‌да им⁢ предизвикваш киселини в стомаха.

Това⁣ е знак само за едно – ти си останал⁢ млад, толкова млад, че дори и измекяри от новите поколения те разглеждат като опасност за собствения си нарцистичен‌ комформизъм.

Казват, ​че с възрастта ​човек уляга, успокоява се, открива‍ хладната мъдрост на здравия разум,​ но сега ⁢разбираме, че улягането е тиха смърт.

Защото човек трябва да е като тебе,⁣ Джеки!

Винаги с неспокоен ум!

Винаги трън⁢ в петата⁣ на ⁢статуквото!

Винаги неудобен, винаги ‍интересен,‍ винаги предизвикателно застанал срещу дежурните истини!

Ето, дори ‌и новоизплюпилите се нацисти тънат в злоба ⁤срещу тебе,​ вероятно защото знаят ⁢и са чели, че ти си един ​от тези, които разбиха на пух и прах техните политически чудовищни предци!

Те заради това мразят и ‌творчеството ти – ​това ⁤е все едно⁣ да ‌пуснеш ⁢слънце ‌в бърлога на вки, и никога не се ‍предавай! ​Нека огънят в теб винаги гори ярко и нека твоите идеи винаги бъдат вдъхновение за другите. Ти си нашата надежда и⁣ нашата сила в този свят,⁢ който се нуждае от хора като теб. Благодарим⁤ ти за всичко, ⁤което правиш‌ и⁣ за това, че ⁤винаги си на наша страна. ⁤Бъди силен, бъди мъдър и бъди винаги ти самият!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.