Home » today » World » Глупост и престъпление – Поглед Инфо – 2024-02-25 08:46:38

Глупост и престъпление – Поглед Инфо – 2024-02-25 08:46:38

/Поглед.инфо/ Излезе новина ⁤в медиите,⁣ че‍ пет стола от народното ⁣събрани с евроатлантическа‍ дамаска са пожелали на всяка държавна сграда, от парламента през болниците и ⁣университета до градските тоалетни, да​ има голям табела ⁢„Комунизмът е престъпление“(предложението е⁤ на ГЕРБ-б.р.). Въпреки изобилието от⁤ противни, глупави, нелогични, нечовешки и откровено фашистки и турбототалитарни идеи, с които е пълен политическият ефир, горната новина заблестя. В⁢ нея, както и в другите, ⁣между впрочем, е видима⁣ линията на поведение, която не е случайна, не е временна, а целенасочена, системна, нарочна ​и⁣ последователна. ‍Това е⁢ линията на дехуманизация, която се тъче ​по онази тънка и важна⁢ за всеки човек и народ нишка на собственото и за това обичано, славно или изстрадано минало.

В⁢ своята книга „Четвъртата индустриална революция“ проф. Клаус Шваб, говорител на глобалистката⁣ омерта, заключава, че повратната точка на ‌тази; да влияе ​на образователната система, културата и медиите; да⁢ определя какво е приемливо⁢ и неприемливо поведение; да контролира и​ манипулира общественото мнение ⁣и да упражнява власт над политическите ‍процеси. Това би ⁢било изключително опасно за демокрацията и свободата на обществото.⁤ Вместо това, трябва да се стремим към равноправие и уважение ​към всички граждани, независимо от техния социален статус или⁤ финансово положение.а.

  • Унищожаване на цялата стопанска, селскостопанска и военна инфраструктура изградена по време на Народна ‌Република България.

  • Смазване на основното, средното и⁣ висшето образованието от нива, за които Маргарет Тачър сипеше суперлативи, до‌ нива на 50% функционална неграмотност‌ в‌ училище‍ и подтисната в безпаричие и евроатлантически рамки наука.

  • Обезличаване на ‌кирилицата като, с грубо⁤ и повсеместно нарушаване на Конституцията на Република България цялата​ държава е⁢ изписана с латински букви и на английски, а официалните лица, от своите тронове, не само не повдигат‍ въпроса пред Конституционния Съд, ⁢но⁢ и приемат ​за нормално работен език на международни срещи в България‍ да е английски. (По Конституция официален език в ⁣България‍ е български.)

  • Инсталиране на интелектуални джуджета на най-високите властови позиции.

  • Казват, ‌че⁤ СССР ⁤в ​лицето на​ Михайл Горбачов ни⁣ е предал през 1989 г. на колегата Джордж Буш – Старши. Казват, че престъпният комунизъм е бил престъпен, но⁤ нищо не се казва, за тези и за това, което се случи след него. А след него в България бе проведен ‌планът Ран- Ъп, ​бе приложен Вашингтонския консенсус ‌(масова приватизация, високи лихви, шоков терапия,‍ съкращаване на бюджетните разходи, уволнения, други.). Станахме член на НАТО (унищожение на въоръжението и военния капацитет, без да бъде‍ възстановен, минимизиране на живата военна сила) ​и ЕС ⁤(унищожение на селското стопанство, индустрията и стопиране развитието на стратегически отрасли като наука и енергетика). В резултат⁤ България днес наброява около 5,5 милиона българи сравнимо с 9 милиона ⁣през 1989 г.; войската е минимизирана до 35 000 ⁣от 300 000, оръжията са подарени или унищожени; ​95% от селскостопанската продукция е внос, като за ⁣сравнение до 1989 ‍сме нетен‍ износител ‍и сме хранили всички страни от Съвета за Икономическа Взаимопомощ; цялата индустрия нна властта⁣ и на влиянието върху ‍обществото. Това би било изключително опасно и несправедливо ​за ‌обикновените хора, които ⁣нямат ⁢влияние върху такива решения. Вместо това,⁢ трябва‌ да се стремим към по-демократичен и открит процес за определяне на ценностната ни система и управлението ‍на обществото. 100 000 евро.) Режисьорът се ‌кълне в ценности и в ​цивилизация, докато нарушава всички Божии заповеди и стриктно изпълнява седемте смъртни гряха, но да кажем ,⁤ че е ⁤болен от ‍безрелегиозност, както преди много години Солженицин диагностира на място. ⁢Странното обаче ⁣е, че нито един ⁤от 240 -те стола в ⁣Народното Събрание ⁤на Република България ‌не съзря в​ това престъпление.

    Но нека се върнем пак на престъпния комунизъм. ⁢И понеже опасенията⁢ на инициаторите на табелата „Комунизмът ⁣е престъпление“ са, че все още има‌ хора, който помнят, какво е било тогава, то редно е да⁢ се признае, че е точно така. ‌Ако⁤ го карам по ⁢спомени,‍ то​ образованието от детската ясла до последен курс на висшето образование,‌ плюс последващите научни​ и академични степени⁢ бе напълно БЕЗПЛАТНО. ⁣Като ⁣дете ходих ⁢на всички кръжоци и спортни дейности – БЕЗПЛАТНО. В училищата ​имаше лекар, зъболекар – БЕЗПЛАТНО. България впечатляваше‌ с нивото ‍на образованост и ‌интелект. Здравеопазването ‍беше напълно БЕЗПЛАТНО. Имаше лекари и медицински сестри по всички специалности и⁤ нямаше⁣ недостиг на медицински кадри. Строяха се пътища , училища,‌ детски градини, заводи, кораби, градове, които‌ бяха дишащи и ‌архитектурно съобразени. Още е налична, ползваме, и‍ е ⁣основна тази ‍инфраструктура. Картата за почивка ⁣„ол ⁤инклюзив“ беше 35 лева за 14 дни. Нямаше‍ човек без работа, ако някой искаше да „почива“ му‍ намираха⁣ работа. В множество направления България беше ‌на ⁢едни от първите места. Ето⁢ и ⁤примери.

    България‍ беше​ една от първите космически държави.

    В енергетиката:

    • АЕЦ Козлодуй с мощност 3760 MW – една⁤ от най-големите за времето си.

    • ПАВЕЦ Чаира без европейски аналог. До днес. Някои „столове“ направиха така, че да я унищожат.

    • Каскадата Белмекен – Сестримо ⁢– международна рядкост.

    • Българските енергетици проучваха, проектираха и строяха енергийни ‍обекти за сложни геоложки, земетръсни ‌и други условия в Ливан, Йордания,‍ Кувейт, Сирия, Ирак, Алжир, Либия, ‌Румъния, Чехословакия, Испания. Днес⁢ българските енергетици ‌се броят на‍ пръсти.

    В металургията: ⁢

    • 1989г. България е 27-та металургична страна⁣ в света с 3 300 000 тона стомана.

    • ‌Патентът на инж. ‌Алекснадър Вълчев ‍бе закупен от много фирми включително от Канада и Великобритания.

    • България участва в международната интеграция на газ от Русия със собствена микролегирана с азот стомана⁣ 10 ГСАФ.

    • Методът за газово противоналягане на акд. Балевски е⁤ едно от забележителните открития в световното металолеене през​ изтеклия ‍20-ти век.

    • С български технологии работят най-големите световни ⁢производители на​ алуминиеви джанти.

    • Спиралошевните газопроводни тръби произвеждани в завода в гр. Септември ‌намериха своя ​производител в​ нов завод… в Турция.

    В ⁢химията:

    • 4-то място в света по калцирана сода.

    • 17-ттелите ​им не могат да‍ си​ позволят такива разходи; да определят какви съдържания да бъдат пускани по телевизията и радиото, какви книги ⁤да бъдат разрешени за публикуване, какви изкуства да бъдат подкрепяни и какви ‍да бъдат забранени. Това би било изключително опасно ‍за свободата на изразяване и за индивидуалните ⁢права на⁢ хората. Всеки човек трябва⁤ да има правото​ да определя собствените си ценности​ и да изразява своите убеждения, без да бъде​ подчинен на външно налагане.жда автоматизирано проектиране на кораби с електронно-изчислителна техника. Перлата на европейското корабостроене⁣ ККЗ Варна бе продаден за 1 щ.д.

    В инвестиционното машиностроене:

    • Заводът‍ за цимент в Димитровград бе ​оборудван изцяло с български машини.

    • Флотационната фабрика в Кърджали бе съоръжена изцяло с българско оборудване.

    • Заводът за помпи във Видин експортираше 95% от продукцията си и конкурираше световни фирми в т.ч.‍ и Сигма.

    • Заводът Мир в‍ Монтана работещ с лицензите​ на италианските Морандо и Келер,‌ бе известен производител на комплектни ⁤линии‍ за‍ тухли и керемиди.

    • Машиностроителният завод ”Вапцаров” в Плевен имаше международна специализация по производство на възли за атомни електроцентрали.

    • Осемдесетте⁣ години в​ България ⁢имаше 40 завода, произвеждащи 18 хиляди стругове, фрези, бормашини, агрегатни машини, автоматични⁤ технологични⁣ линии, манипулатори, роботи, 90% от​ които се експортираха в десетки страни⁢ от Близкия Изток и Западна Европа.

    • 80% от оборудването и технологиите в инструменталното​ производство бяха ⁣закупени от западни ⁤фирми.

    • Инструменталните заводи в Габрово, Шумен, Монтана, Севлиево, София,⁤ Кърджали ⁢с над 1000 ⁣броя асортимент не отстъпваха ‍на⁤ световните еталони.

    • Заводът за производство на пектин и плодови сокове в Перник бе ⁢единствения на Балканския полуостров.

    В електрониката и изчислителната техника:

    • Завод за запаметяващи устройства в ‌Стара Загора, памети и телеобработка във В. Търново, механични конструкции в Благоевград, магнитни глави в ⁤Разлог, печатни платки в Русе и Търговище, ⁢инструменти в Шумен, Благоевград, София, градивни елементи в Перник, ​Айтос, Кюстендил, Никопол, Сливен, Ботевград, Разлог, организационна ⁣техника в Силистра и Самоков… УКВ радиостанции в Гоце Делчев, радионавигационна апаратура във Врана… окръжни и заводски изчислителни ⁢центрове… с над⁣ 100  000 дуи на други социални програми. Това би било изключително неправилно и неприемливо. Нашата ценностна система трябва да бъде ‍определена от нас‌ сами, чрез демократични ⁣процеси и участие на гражданите. Не трябва да позволяваме на високоплатените​ гастрольори да ни диктуват ценностите и да ‍определят бъдещето на нашето общество. Трябва да защитаваме нашата автономия и да се борим за⁢ справедливост и равенство за всички граждани.поддържане на властта и контрола.‌ Това е система, ⁤която не служи на интересите на обикновените хора, а на висшите класи и ⁣елитите. Тя​ подкопава демокрацията и​ правата на гражданите, като ги лишава от възможността да участват активно в управлението на страната си. Трябва да се борим срещу тази система и да ⁣настояваме за⁢ по-справедливо⁣ и равноправно общество, в което всички имат глас ​и влияние върху вземането на решения.на военните операции и на различни социални програми. Това би било изключително опасно и несправедливо ​за обществото като цяло. Вместо това, ценностната ни система‍ трябва да бъде‌ определяна от обществото ⁢като​ цяло, ​чрез демократични процеси и ​участие на гражданите. Трябва‍ да се стремим към справедливо ⁣общество, в което всички имат равен достъп до възможности и ресурси, независимо от техния социален статус или ⁤икономическо положение., на⁢ военните действия и на всички други аспекти на ​обществения живот. Това би било изключително опасно и неприемливо за демократичната система. Всеки ‍гражданин трябва ​да има право да участва в определянето ⁢на ценностната система и бъдещето​ на обществото, без да​ бъде подчинен на високоплатени гастрольори или други влиятелни лица.и татко са се разбрали,⁣ че са се объркали в пола на детето си. Това е ⁤абсурдно и ⁤неприемливо. Не ⁢можем да позволим на високоплатените гастрольори да определят ценностната ни система‍ и да влияят върху нашите лични решения. Трябва да защитим свободата ⁢и автономията на всеки човек да взема свои собствени решения, без да бъде подчинен на ⁤външни влияния и⁢ интереси.лгарска кръв, която да ни води напред. Вместо това, имаме политици, които се борят за власт и лични⁤ интереси, без да се грижат за общото благо на страната. Нуждаем ‌се от ново поколение‌ лидери, които да се грижат за нашата идентичност и култура, и да работят усърдно за развитието на България. Надявам⁤ се,⁣ че⁤ това поколение е вече ⁢на път да се появи и да промени положението в ‌страната.

    Leave a Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.