Home » today » World » Глупост и престъпление – Поглед Инфо – 2024-02-25 18:18:08

Глупост и престъпление – Поглед Инфо – 2024-02-25 18:18:08

/Поглед.инфо/ Излезе новина в медиите, че пет стола от народното събрани⁣ с евроатлантическа дамаска са пожелали на всяка държавна сграда,⁣ от парламента през болниците и университета до градските тоалетни, да има голям табела „Комунизмът ⁢е престъпление“(предложението е на ГЕРБ-б.р.). Въпреки изобилието от противни, глупави, нелогични, нечовешки и откровено фашистки и турбототалитарни идеи, с които е пълен политическият ефир, горната новина заблестя. В нея, ​както и в другите, между впрочем, е видима линията ⁤на поведение, която не е случайна, не е временна, а⁢ целенасочена,⁢ системна, нарочна и последователна. Това‍ е линията на дехуманизация, която се тъче‍ по ‌онази тънка и важна за⁣ всеки човек и народ нишка на собственото и за това обичано, славно или изстрадано‍ минало.

В своята книга „Четвъртата индустриална революция“ проф.​ Клаус ​Шваб, говорител на глобалистката омерта, заключава,‍ че повратната точка на тази; да ни налага своите ⁤идеи за култура, изкуство и образование; да ни диктува какви събития ⁢и празници ⁢да отбелязваме; да⁢ ни налага своите стандарти за⁣ красота и мода. Това ⁢е форма на културен ​империализъм, който лишава ⁤нашата общност от свобода и автономност. Необходимо е да се борим за запазване на нашата идентичност и ценности, без да бъдем подчинени на външни влияния.а.

  • Унищожаване на⁤ цялата стопанска, селскостопанска и военна инфраструктура изградена по време на Народна Република България.

  • Смазване на основното, средното и висшето образованието от нива, за които Маргарет Тачър сипеше суперлативи, до ⁣нива на 50% функционална неграмотност в училище ‍и подтисната​ в безпаричие и евроатлантически рамки наука.

  • Обезличаване на ⁤кирилицата⁢ като, с грубо и повсеместно нарушаване на Конституцията на Република България цялата държава е⁢ изписана с латински букви и на английски, ⁢а ‍официалните лица, от своите тронове, не само не повдигат въпроса пред Конституционния Съд, но и приемат за ⁢нормално‍ работен език на международни срещи в България‌ да е английски. (По Конституция официален език ⁢в България е ​български.)

  • Инсталиране на интелектуални джуджета на най-високите властови позиции.

  • Казват, че СССР в лицето на Михайл Горбачов ни е предал⁢ през ‌1989 г. на колегата Джордж Буш⁤ – Старши. Казват, че престъпният комунизъм е бил престъпен, но⁢ нищо не се казва, за тези и за това, което се случи след него. А след⁢ него в България бе проведен ‌планът⁤ Ран- Ъп, бе ⁣приложен Вашингтонския консенсус (масова приватизация, високи ‍лихви, шоков терапия, съкращаване на бюджетните разходи, ‌уволнения, други.). Станахме член на НАТО (унищожение на въоръжението⁣ и военния ​капацитет, без да ​бъде възстановен,​ минимизиране на живата военна сила) и​ ЕС (унищожение на ‌селското ‌стопанство, индустрията и‌ стопиране развитието на стратегически​ отрасли като наука и‍ енергетика). В резултат България днес наброява около 5,5 милиона българи сравнимо с 9 милиона през 1989 г.;⁣ войската е ⁢минимизирана до 35 ‍000 от 300 000, оръжията са подарени или унищожени; 95% от селскостопанската продукция е внос, като за сравнение до 1989 сме нетен износител и сме хранили всички страни от Съвета за Икономическа Взаимопомощ; цялата индустрия нна властта и на военните ​действия. Това би било изключително опасно и неправилно, тъй като високоплатените ⁢гастрольори не биха имали интерес в благополучието на обикновените хора и биха се стремели само⁣ към ​увеличаване на своите приходи и власт. Трябва ⁤да се стремим⁤ към ‍по-демократичен и отговорен начин на‌ управление, който да ⁤отчита ⁢интересите на цялото общество, а ⁤не само на избрани елити.‍ 100 000 евро.) Режисьорът се кълне в ценности и в цивилизация, докато ⁢нарушава​ всички Божии заповеди и стриктно изпълнява седемте смъртни гряха,⁢ но да кажем , че е болен от безрелегиозност, както преди много години Солженицин диагностира на място. Странното обаче е, че нито ⁣един ⁤от 240 -те стола в Народното Събрание на‍ Република ‍България ⁤не съзря в това престъпление.

    Но⁤ нека се ‌върнем пак на престъпния комунизъм.⁣ И понеже опасенията на инициаторите на табелата „Комунизмът е престъпление“ са, ⁤че все още има ‍хора, който помнят, какво е било тогава, то редно ⁣е да се признае, че е точно така. ​Ако го карам по спомени, то образованието от‌ детската ясла до последен курс⁤ на ⁤висшето образование, плюс последващите научни и академични степени бе напълно БЕЗПЛАТНО. Като дете ходих на всички кръжоци и спортни дейности ‍– БЕЗПЛАТНО. В училищата имаше лекар, зъболекар – БЕЗПЛАТНО. България впечатляваше с нивото на образованост и интелект. Здравеопазването беше напълно БЕЗПЛАТНО. Имаше ​лекари и медицински сестри по всички специалности и нямаше недостиг на медицински кадри. Строяха се пътища , училища, детски градини, заводи, кораби,​ градове, които бяха дишащи и архитектурно съобразени. ​Още е налична, ползваме, и е основна тази инфраструктура. Картата за ⁣почивка‌ „ол инклюзив“ беше ⁣35 лева за 14 дни. Нямаше човек без работа, ако някой искаше да „почива“ му намираха работа. В множество направления България беше на едни от първите места. Ето и примери.

    България ​беше една от първите космически държави.

    В енергетиката:

    • АЕЦ Козлодуй с мощност 3760 MW – една от най-големите за времето ⁢си.

    • ПАВЕЦ Чаира без европейски аналог.​ До днес. Някои „столове“ направиха така, че да я унищожат.

    • Каскадата Белмекен – Сестримо – международна рядкост.

    • ⁤Българските енергетици проучваха, проектираха и строяха енергийни обекти за сложни ‌геоложки, земетръсни ​и други условия в Ливан, Йордания, ‌Кувейт, Сирия, Ирак, Алжир, Либия, Румъния, Чехословакия, Испания. ‍Днес българските енергетици се броят на пръсти.

    В металургията:

    • 1989г. България е 27-та металургична страна в света ⁤с 3 300 000 тона стомана.

    • Патентът на инж. Алекснадър Вълчев бе закупен от много фирми включително от Канада и Великобритания.

    • България участва в международната интеграция на газ от Русия със собствена микролегирана с азот стомана 10‌ ГСАФ.

    •⁤ Методът за газово противоналягане на акд. Балевски⁢ е едно⁢ от забележителните открития в световното ‌металолеене през изтеклия 20-ти век.

    •‍ С български ⁣технологии‍ работят най-големите световни производители на алуминиеви джанти.

    •‍ Спиралошевните газопроводни тръби произвеждани⁤ в завода в гр.​ Септември намериха своя производител ⁣в нов завод… в Турция.

    В химията:

    • 4-то място в света по калцирана сода.

    • 17-ттелите им не могат да⁣ си позволят такива разходи; да определят какви съдържания да бъдат пускани по​ телевизията и радиото, какви ⁢книги да бъдат разрешени за публикуване, какви филми да ⁤се показват в кината; да контролират образователната ​система и да определят какви учебници да се използват в училищата; да влияят върху законодателството и да определят какви закони⁤ да бъдат приети ‌или ⁢отхвърлени.жда автоматизирано проектиране на кораби с електронно-изчислителна техника. Перлата⁤ на⁤ европейското корабостроене ККЗ⁤ Варна бе продаден за 1 щ.д.

    В инвестиционното машиностроене:

    • Заводът за цимент в Димитровград бе оборудван изцяло‌ с български машини.

    •⁣ Флотационната фабрика в Кърджали​ бе съоръжена изцяло с ⁤българско оборудване.

    • Заводът за ‌помпи във​ Видин експортираше 95% от продукцията си и конкурираше световни фирми в т.ч. и ⁢Сигма.

    • Заводът ​Мир в Монтана работещ с лицензите на италианските Морандо и Келер, бе известен производител на комплектни линии за тухли и​ керемиди.

    • Машиностроителният завод ”Вапцаров” в Плевен имаше международна специализация по производство на възли за ⁤атомни електроцентрали.

    • Осемдесетте години в България имаше 40 завода, произвеждащи 18 хиляди стругове, фрези, бормашини, агрегатни машини, автоматични технологични ⁣линии, ⁤манипулатори, роботи, 90% от които се ‌експортираха ‍в ⁤десетки страни от Близкия Изток и⁣ Западна Европа.

    • 80% от оборудването и технологиите в инструменталното производство бяха закупени от западни⁣ фирми.

    • Инструменталните заводи в Габрово, Шумен, Монтана, Севлиево, София, ⁤Кърджали с над 1000 броя асортимент не отстъпваха на световните еталони.

    • Заводът ⁤за производство ‌на ‍пектин и плодови ‍сокове в‍ Перник бе⁤ единствения на Балканския⁣ полуостров.

    В електрониката ​и ⁣изчислителната техника:

    • Завод за ⁤запаметяващи устройства в Стара Загора, памети и телеобработка във В. Търново, механични конструкции в Благоевград, магнитни глави в Разлог, печатни платки в Русе и ⁣Търговище, инструменти в ⁣Шумен, Благоевград, София, градивни елементи в ​Перник, Айтос, Кюстендил,⁤ Никопол, Сливен,⁣ Ботевград, Разлог, организационна техника в Силистра и Самоков… ‌УКВ радиостанции в Гоце Делчев, радионавигационна апаратура във Врана… окръжни и заводски изчислителни центрове… с над 100  000 дуи на други социални програми. Това би било⁤ изключително неправилно ‍и неприемливо. Нашата ⁣ценностна​ система трябва да бъде определена от нас сами, чрез демократични процеси и участие на гражданите. ⁢Не трябва да ⁢позволяваме на високоплатените гастрольори да ни диктуват ​ценностите и⁣ да определят ⁢бъдещето на нашето⁤ общество. Вместо това, трябва да се стремим към справедливо и равноправно общество, където ⁣всеки има право на глас и където се зачитат ​различията и правата на всички граждани.промяна на облика на ‌нашата държава. Това е абсурдно и неприемливо. Ние, като общество, трябва да имаме⁣ възможността да определяме собствената си‍ ценностна система и да управляваме собствените си финанси. Не можем да позволим на високоплатените гастрольори да ни диктуват какво да мислим и как да живеем. Трябва да се борим за свободата и самоопределението си, без да бъдем подчинени на техните интереси и желания.на военните действия и‍ на различни социални програми. Това би било изключително опасно и несправедливо за обществото като цяло. Вместо това, ценностната ни система трябва да бъде определяна от обществото като​ цяло, чрез демократични процеси ⁢и участие ⁤на гражданите. Трябва да⁤ се стремим към равенство, справедливост и⁤ зачитане на правата на всички граждани, без значение от техния социален статус⁢ или​ финансово ‍положение., на военните действия и на всички други аспекти на обществения живот. Това би било‍ изключително ⁢опасно и неправилно, тъй като високоплатените гастрольори не са избрани от нас‍ и не представляват интересите⁣ на обикновените хора. Вместо това, трябва да има демократичен‍ процес, чрез‍ който хората да могат да определят ценностната система и да ⁢вземат решения за бъдещето на обществото.и ‌татко ⁤са се разбрали, че са се объркали в ‌пола на​ детето си. Това ‍е​ абсурдно ⁢представление, което не отразява реалността и ценностната система на обществото. Високоплатените гастрольори⁢ не ⁣трябва да определят ценностната ни система, а ‌тя трябва да бъде формирана от обществото като⁣ цяло, чрез демократични процеси и диалог между различните социални групи.лгарска кръв,​ която да ни води⁣ напред. Вместо това, имаме политици, които се борят за власт и лични интереси, без‍ да се⁢ грижат за благополучието на страната и народа. Нуждаем се от ново поколение лидери, които да се грижат за нашата идентичност и да работят за ‌развитието⁢ на България.⁣ Трябва да се върнем към⁢ нашите корени и да⁤ се вдъхновим от героичната история на нашия народ, ⁣за да построим‌ по-добро бъдеще за всички.

    Leave a Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.