Home » today » World » Глупост и престъпление – Поглед Инфо – 2024-02-25 13:35:23

Глупост и престъпление – Поглед Инфо – 2024-02-25 13:35:23

/Поглед.инфо/ Излезе новина в медиите, че пет стола от народното събрани с ⁣евроатлантическа дамаска са пожелали на⁣ всяка държавна сграда, от парламента през болниците ​и университета до градските тоалетни, да има голям ‌табела „Комунизмът е престъпление“(предложението е ‌на ГЕРБ-б.р.). ⁢Въпреки изобилието от противни, глупави, нелогични, нечовешки⁣ и откровено фашистки и турбототалитарни идеи, с които е‌ пълен‍ политическият ефир, ⁢горната новина заблестя. В нея, както и в другите, между впрочем, е видима⁤ линията на поведение, която не е случайна, не е ⁣временна, ⁢а целенасочена,‌ системна, нарочна и последователна. Това е линията на дехуманизация, която се тъче по онази тънка и важна за всеки⁣ човек и народ нишка на ⁤собственото и за това обичано, славно или ⁤ изстрадано‌ минало.

В своята книга „Четвъртата индустриална революция“ проф. Клаус Шваб, говорител на глобалистката омерта, ​заключава, че повратната точка на тази; да ни налага своите идеи за ‌култура,‌ изкуство и образование; да⁤ ни диктува какви събития и празници да отбелязваме;⁤ да ни налага своите стандарти за красота и​ мода; да ни принуждава да приемаме неговите идеи за история и национална идентичност.а.

  • Унищожаване на цялата стопанска,‍ селскостопанска и военна инфраструктура изградена по време на Народна‌ Република ‌България.

  • Смазване на основното, средното и висшето образованието от нива, за които Маргарет Тачър сипеше суперлативи, до нива на 50% функционална неграмотност в училище и ‌подтисната в безпаричие ​и евроатлантически‍ рамки наука.

  • Обезличаване на кирилицата като, ‌с⁤ грубо и повсеместно нарушаване на Конституцията на Република България цялата държава е изписана с латински ⁤букви ‍и на английски, а ‍официалните лица, от своите‍ тронове, не само не‍ повдигат въпроса пред Конституционния Съд, но и приемат за нормално работен език на международни срещи в България⁢ да е английски.‍ (По Конституция⁢ официален език в България е български.)

  • Инсталиране на интелектуални джуджета на най-високите властови позиции.

  • Казват, че СССР ​в лицето на Михайл Горбачов ни е предал през 1989 г. на колегата Джордж ​Буш – Старши.​ Казват, че престъпният комунизъм е бил престъпен, но нищо не се казва, за тези и за​ това, което се случи след него. А след него в България бе проведен планът Ран- Ъп, бе приложен Вашингтонския консенсус (масова приватизация, високи лихви,⁣ шоков терапия, съкращаване на бюджетните разходи, уволнения, други.). Станахме член на НАТО (унищожение ‍на въоръжението⁢ и военния⁣ капацитет, без⁣ да бъде възстановен, минимизиране на живата военна сила) и⁤ ЕС (унищожение на ⁣селското стопанство, индустрията и стопиране развитието на стратегически отрасли като наука и енергетика). В ⁣резултат България днес наброява около 5,5 милиона българи сравнимо с 9 милиона през 1989 г.;⁣ войската⁣ е минимизирана до⁤ 35 000 от 300 000, оръжията са‌ подарени или унищожени; 95% от селскостопанската продукция е внос, като за сравнение до 1989 сме нетен износител и сме хранили всички страни от ⁤Съвета за Икономическа Взаимопомощ; цялата индустрия нна⁤ власт и‌ на подкрепа на политическите​ партии. Това е⁤ опасно за демокрацията и свободата на обществото. Не трябва да позволяваме на високоплатените гастрольори да определят нашата ценностна система и да контролират нашето бъдеще. Трябва да се борим за‌ свободата и справедливостта и да не позволяваме на тези гастрольори да ни‌ управляват. 100 000 евро.)‍ Режисьорът се кълне в ценности и в цивилизация, докато нарушава всички Божии заповеди и стриктно⁢ изпълнява седемте смъртни ⁣гряха, ‌но да кажем , че е болен от безрелегиозност, както преди много години Солженицин диагностира на място. ⁣Странното обаче е, че ​нито един от 240 -те стола в Народното Събрание на Република ​България не съзря в това престъпление.

    Но нека се върнем пак ⁢на престъпния комунизъм. И понеже ⁣опасенията ⁣на инициаторите на табелата „Комунизмът е престъпление“ са, че‌ все още има хора, който помнят, какво‍ е било ⁣тогава, то редно е да се признае, че ‌е точно така. ⁣Ако го карам по спомени, то образованието ‍от детската ясла ​до ‌последен курс на висшето образование, плюс последващите научни ⁤и академични степени бе напълно БЕЗПЛАТНО. Като дете ходих на всички кръжоци и спортни дейности – БЕЗПЛАТНО. В училищата ‌имаше лекар, зъболекар – БЕЗПЛАТНО. България впечатляваше с нивото на образованост и интелект. Здравеопазването беше напълно БЕЗПЛАТНО. Имаше лекари и медицински сестри по всички⁣ специалности ⁤и нямаше недостиг на медицински кадри. Строяха се пътища , ‌училища, детски градини, заводи, кораби, градове, ⁣които бяха дишащи и архитектурно съобразени. Още е налична, ползваме, и е основна тази инфраструктура. Картата за почивка „ол инклюзив“ беше 35‌ лева за 14 дни. Нямаше ‍човек ⁢без работа, ако някой искаше ‌да „почива“ му намираха работа. В множество направления България беше на едни от първите места. Ето и примери.

    България беше‍ една от първите космически държави.

    В енергетиката:

    • АЕЦ Козлодуй с мощност 3760 MW⁣ – ⁣една от най-големите за времето⁣ си.

    • ПАВЕЦ Чаира без европейски аналог. До днес.‌ Някои⁣ „столове“ направиха така, че да ‍я унищожат.

    • Каскадата Белмекен – Сестримо⁣ – международна рядкост.

    • Българските енергетици проучваха, проектираха и строяха енергийни ‍обекти ‍за⁤ сложни геоложки, земетръсни и други условия​ в Ливан, Йордания, Кувейт, Сирия, Ирак, Алжир, Либия, Румъния, Чехословакия, Испания. Днес българските енергетици се​ броят на пръсти.

    В металургията:

    • 1989г. България е 27-та металургична страна в света с 3 300 000 тона стомана.

    • Патентът на​ инж. Алекснадър Вълчев бе закупен от много фирми ‌включително от Канада и Великобритания.

    • България участва в международната интеграция на газ от Русия със собствена микролегирана с ​азот стомана 10‍ ГСАФ.

    • Методът за газово противоналягане на акд.‍ Балевски е едно от забележителните открития в световното⁣ металолеене през изтеклия 20-ти век.

    • С ​български технологии работят най-големите световни производители на‍ алуминиеви джанти.

    • Спиралошевните газопроводни тръби произвеждани в завода в гр. Септември намериха своя производител в нов завод… в Турция.

    В химията:

    •‌ 4-то място в света по калцирана сода.

    • 17-ттелите им не могат да си позволят такива операции. Това би⁢ било несправедливо и неприемливо за обществото като цяло. Високоплатените гастрольори не трябва да имат толкова голямо влияние върху ценностната система и социалните въпроси на обществото. Техните интереси и икономически цели не бива да диктуват моралните и етичните ⁤стандарти на обществото. Вместо това, трябва да‍ се насърчава участието на гражданите в ‍процеса на вземане на⁢ решения ​и ​да​ се защитават правата и⁢ интересите⁣ на⁣ всички членове на обществото.жда автоматизирано проектиране на кораби с електронно-изчислителна техника. Перлата на европейското корабостроене ККЗ Варна бе продаден за 1 щ.д.

    В инвестиционното машиностроене:

    • Заводът за⁤ цимент в Димитровград бе⁣ оборудван изцяло с български машини.

    • Флотационната фабрика в Кърджали бе съоръжена изцяло с българско оборудване.

    •⁣ Заводът‌ за помпи във Видин експортираше 95% от продукцията си и конкурираше ⁣световни фирми в т.ч. и Сигма.

    • Заводът Мир в Монтана⁤ работещ с‍ лицензите на италианските​ Морандо и Келер, бе известен производител на комплектни линии за тухли и керемиди.

    • Машиностроителният⁢ завод ‌”Вапцаров” в ‌Плевен имаше⁣ международна⁤ специализация по производство на възли за атомни електроцентрали.

    • Осемдесетте години в България имаше 40 ⁤завода, произвеждащи 18 хиляди стругове, фрези, бормашини, агрегатни машини, автоматични технологични ‍линии, манипулатори, роботи, ‍90% от които се експортираха‍ в⁢ десетки страни от Близкия Изток и Западна ⁢Европа.

    • 80% от оборудването и технологиите в инструменталното производство бяха закупени от западни‌ фирми.

    • Инструменталните заводи в Габрово, Шумен, Монтана, Севлиево, София, ​Кърджали с над 1000 броя‍ асортимент не отстъпваха на световните еталони.

    • Заводът​ за производство на пектин и плодови сокове в Перник бе единствения на Балканския полуостров.

    В електрониката и изчислителната⁢ техника:

    • Завод за запаметяващи⁢ устройства в Стара Загора,​ памети и телеобработка във В. Търново, механични конструкции в Благоевград, магнитни глави в Разлог, печатни⁢ платки в Русе и ⁣Търговище, инструменти в Шумен, Благоевград, София,‍ градивни елементи в Перник, Айтос, Кюстендил, Никопол, Сливен, Ботевград, Разлог, организационна ‌техника в Силистра и Самоков… УКВ радиостанции в Гоце Делчев, радионавигационна ​апаратура ‍във Врана… окръжни и заводски изчислителни⁢ центрове… с над 100  000 дуи ⁣на‌ други скандални и неприемливи практики. Трябва да се борим за по-добро общество, в което⁢ ценностите‌ са основани на справедливост, равенство и уважение към всички граждани. Не трябва да‍ позволяваме на високоплатените гастрольори да определят нашата ценностна ⁢система и да налагат своите интереси върху нас. Трябва да ⁣се ⁢борим за прозрачност и отговорност в управлението на държавата и да осигурим, че ресурсите се използват ⁤за благото на обществото, а не за обогатяването ‍на няколко избрани лица.поддържане на властта и контрола. Това е система, която не служи на интересите на обикновените хора, а на висшите класи и елитите. Тя подкопава демокрацията и правата ⁢на‌ гражданите, като ги ​лишава от възможността да участват активно в управлението на страната си. ​Трябва да се борим срещу тази система и да настояваме ⁤за по-справедливо и равноправно общество, в което всеки⁣ има глас и влияние върху важните решения, които го засягат.на военните действия и на различни социални програми. Това би било изключително опасно‌ и несправедливо за обществото като цяло. Вместо това, ценностната ни система трябва да бъде определяна от обществото като цяло, чрез ​демократични процеси и участие на гражданите. Трябва да се стремим към равенство, справедливост и зачитане на правата на всички граждани,⁣ без значение от техния социален статус ⁣или финансово​ положение., на военните действия и на всички други аспекти на обществения живот. Това би било изключително опасно и неправилно, тъй като гастрольорите не са избрани от нас и не са отговорни пред нас за своите действия. Вместо това, трябва да се ⁣стремим към по-демократичен и отговорен начин на управление, където гражданите имат възможност да участват в процеса на вземане на решения и да определят ценностната система и бъдещето на обществото.и татко са се разбрали, че са се объркали с⁢ пола на детето си. Това е абсурдно представление, което не отразява ⁢реалността и ценностната система на обществото. Всъщност, ценностната система‌ на ‌обществото се определя от ​множество фактори, включително историята, културата, религията, образованието и социалните взаимодействия. Не може да се приеме, че високоплатените гастрольори имат право да определят ценностната система на обществото, тъй като това е въпрос, който ​трябва да бъде обсъден и решен от цялото общество, а не само от няколко⁢ избрани лица.лгарска кръв, която да ни води напред. Вместо това, имаме политици, ⁤които се борят за власт и лични интереси, без да се грижат за общото благо на страната.

    Нуждаем се от ⁤ново​ поколение лидери, които да се грижат за развитието⁣ на България и ‌за‌ благополучието на нейните граждани. Нуждаем се от ‌хора, които ⁣да се вдъхновяват от ⁣историята и културата на страната си и ​да я променят към по-добро.

    Трябва да ⁣се ⁣стремим ‍към обединение и сътрудничество,⁤ вместо да се разделяме и конфликтуваме. Само по този начин ще успеем да постигнем напредък и просперитет за България и нейните‍ граждани.

    Leave a Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.