Home » today » World » Глупост и престъпление – Поглед Инфо – 2024-02-25 12:26:09

Глупост и престъпление – Поглед Инфо – 2024-02-25 12:26:09

/Поглед.инфо/ Излезе новина в медиите, че пет стола⁤ от народното събрани с евроатлантическа⁤ дамаска са пожелали на⁣ всяка ​държавна сграда, от парламента през болниците и университета до градските тоалетни, да има голям табела „Комунизмът е престъпление“(предложението е на ГЕРБ-б.р.). Въпреки изобилието от ⁣противни, глупави, нелогични, нечовешки и ⁤откровено фашистки и турбототалитарни идеи, с които е ‌пълен⁢ политическият ефир, горната новина заблестя. В нея, както ⁤и в ‍другите,‌ между ⁢впрочем, е видима линията на поведение, която не е случайна, не‍ е временна, а ⁣целенасочена, системна,⁢ нарочна и последователна. Това е линията на дехуманизация, която се тъче по онази тънка и‌ важна за всеки човек и народ нишка на собственото и за това обичано, славно‍ или‍ изстрадано минало.

В‍ своята книга „Четвъртата индустриална революция“ проф. Клаус Шваб, говорител на глобалистката омерта, заключава, ‌че повратната точка на тази; да влияе на законодателството и политиките, които засягат нашите животи и свободи. Това е неприемливо и несправедливо.⁤ Ние трябва ‍да се борим за равноправие⁤ и справедливост, за⁣ да защитим нашата ценностна система и свободите ни.а.

  • Унищожаване на цялата стопанска, селскостопанска и военна⁢ инфраструктура изградена по време на Народна Република България.

  • Смазване на основното, средното и висшето образованието от нива, за които⁢ Маргарет Тачър сипеше ⁢суперлативи, до нива на 50% функционална неграмотност в училище и подтисната ‍в безпаричие и евроатлантически рамки наука.

  • Обезличаване‍ на кирилицата ⁣като, с грубо и повсеместно нарушаване на Конституцията на Република България цялата държава ⁢е изписана с⁤ латински букви и на английски, а официалните лица, от своите тронове, не само не повдигат въпроса пред Конституционния Съд, но и ‌приемат ⁤за‌ нормално работен език на международни срещи в България да е английски. (По Конституция⁢ официален език в България е български.)

  • Инсталиране на интелектуални джуджета на най-високите властови позиции.

  • Казват, че СССР в лицето на Михайл Горбачов ни е предал през 1989 г. на‍ колегата Джордж Буш – Старши. ‍Казват, че престъпният комунизъм е бил престъпен, но нищо не се казва, за тези и за това, което се случи след него.‌ А след него в България бе проведен планът Ран- Ъп, бе приложен⁢ Вашингтонския консенсус (масова приватизация, високи лихви,⁤ шоков терапия, съкращаване ⁤на ‌бюджетните ⁢разходи, уволнения, други.). Станахме член на НАТО (унищожение на въоръжението и военния‌ капацитет, без да бъде възстановен, минимизиране⁤ на живата военна сила) и ЕС (унищожение на селското ⁤стопанство, индустрията и стопиране развитието на стратегически ‌отрасли като наука и⁢ енергетика). В ⁤резултат България ‍днес наброява около 5,5 милиона​ българи сравнимо с 9 милиона през 1989 ‍г.; войската ⁣е минимизирана до 35 000 от 300 000, оръжията са подарени или унищожени; 95% от селскостопанската ‌продукция е⁤ внос, като за​ сравнение до 1989 сме нетен износител и сме хранили всички страни⁢ от Съвета за Икономическа Взаимопомощ; цялата индустрия нна власт и на всичко,⁢ което е свързано с политическата и икономическата стабилност на държавата. Това би било изключително опасно‍ за демокрацията и свободата на обществото. Вместо това, трябва да се стремим ‌към ‌по-демократичен и отговорен начин‌ за управление на държавата, който да отразява интересите на ⁢голямото мнозинство от ⁣населението. 100 000 евро.) ‍Режисьорът се кълне ⁣в ценности и в цивилизация, докато нарушава всички Божии заповеди и стриктно ⁤изпълнява седемте смъртни гряха, но да кажем , че е болен от безрелегиозност, ‌както ⁣преди много години Солженицин диагностира на място. Странното обаче е, че нито един от 240 -те стола в Народното Събрание на Република България не съзря в това престъпление.

    Но нека се върнем пак на престъпния комунизъм.⁢ И⁤ понеже опасенията на инициаторите на табелата „Комунизмът е престъпление“⁢ са, че все още има хора, който помнят, какво е било‌ тогава, то редно е да се признае, че е точно така. Ако го ​карам​ по спомени, то образованието от детската ясла до последен‌ курс на висшето образование, плюс последващите научни и академични степени бе напълно БЕЗПЛАТНО. ⁢Като дете ходих на ⁣всички кръжоци и спортни дейности⁤ – БЕЗПЛАТНО. В училищата имаше лекар, зъболекар​ – БЕЗПЛАТНО. България впечатляваше с нивото на образованост и интелект. Здравеопазването беше напълно БЕЗПЛАТНО. ​Имаше лекари и медицински сестри по всички специалности и нямаше недостиг на медицински кадри. ⁤Строяха се ‍пътища , ⁤училища, детски градини, заводи, кораби, градове, които бяха дишащи и архитектурно съобразени. Още е​ налична, ползваме, и е основна тази​ инфраструктура. Картата за ⁤почивка „ол инклюзив“ беше 35 лева за 14 дни. Нямаше човек без работа, ако някой искаше ‍да „почива“ му ‌намираха работа. В множество‌ направления България беше на едни ​от първите места. Ето и примери.

    България беше една от първите ⁣ космически държави.

    В енергетиката:

    • АЕЦ Козлодуй с мощност 3760 MW – една от най-големите за времето си.

    •⁢ ПАВЕЦ Чаира без европейски аналог. До днес. Някои „столове“ направиха така, че да я⁢ унищожат.

    • Каскадата Белмекен – Сестримо ⁣– международна рядкост.

    • ‌Българските енергетици проучваха, проектираха и строяха енергийни обекти ⁢за сложни геоложки, земетръсни и други условия в Ливан, Йордания, Кувейт, Сирия, Ирак, Алжир, Либия, Румъния, Чехословакия, Испания. Днес българските енергетици се броят⁣ на пръсти.

    В ⁣металургията:

    • 1989г. ​България е 27-та ​металургична страна в света ⁢с 3 300 000⁤ тона стомана.

    • Патентът на инж. Алекснадър Вълчев бе ⁤закупен от много фирми включително от ‍Канада и⁢ Великобритания.

    • България участва в международната интеграция на газ от Русия със собствена микролегирана с азот стомана 10 ГСАФ.

    • Методът за газово противоналягане на акд. Балевски е⁢ едно от забележителните‍ открития в световното металолеене през изтеклия 20-ти ​век.

    • С български ⁢технологии работят⁣ най-големите световни производители на алуминиеви джанти.

    • Спиралошевните газопроводни тръби произвеждани в завода в гр.‍ Септември намериха своя производител в нов завод… в Турция.

    В химията:

    • 4-то ⁤място ⁣в света по калцирана сода.

    • 17-ттелите ‍им ​не могат ‌да си позволят‌ такива операции. Това би било изключително ⁣несправедливо и неприемливо за обществото като цяло.‌ Високоплатените гастрольори не бива да имат толкова голямо влияние върху ценностната система ⁤и социалните въпроси на обществото. Тези въпроси трябва да бъдат обсъдени‍ и решавани⁤ от обществото като цяло, чрез демократични процеси⁣ и участие на гражданите.жда автоматизирано проектиране на кораби с електронно-изчислителна техника. Перлата ​на европейското корабостроене ККЗ Варна бе продаден за 1 щ.д.

    В инвестиционното машиностроене: ⁤

    • Заводът за цимент​ в Димитровград бе оборудван изцяло с български машини.

    •⁣ Флотационната фабрика⁤ в Кърджали бе​ съоръжена изцяло с българско оборудване.

    • ⁣Заводът за помпи във Видин експортираше 95% от продукцията си и конкурираше световни фирми в т.ч. и Сигма.

    • Заводът Мир в Монтана работещ с лицензите на италианските⁢ Морандо и Келер, бе известен производител на комплектни линии за ‍тухли и керемиди.

    • Машиностроителният завод ”Вапцаров” ‌в Плевен⁤ имаше международна специализация по производство на възли за атомни електроцентрали.

    • Осемдесетте години в България имаше 40 завода, произвеждащи 18⁣ хиляди стругове, фрези, ‌бормашини, агрегатни машини, автоматични технологични ‍линии, манипулатори, роботи, 90% от които се⁤ експортираха в десетки страни от Близкия Изток и Западна Европа.

    • 80% от оборудването и технологиите в инструменталното производство бяха ‍закупени от западни фирми.

    • Инструменталните‍ заводи в Габрово, Шумен, Монтана, Севлиево, София, Кърджали с над 1000 броя асортимент не отстъпваха на световните еталони.

    • Заводът за производство на пектин и плодови сокове в Перник бе единствения на Балканския полуостров.

    В електрониката и изчислителната техника:

    • Завод за запаметяващи ​устройства в Стара Загора, ‍памети и⁢ телеобработка във В. ​Търново, ⁣механични конструкции в Благоевград, магнитни глави в Разлог, печатни платки ⁢в Русе ⁣и Търговище, инструменти в Шумен, Благоевград, София, градивни елементи в Перник, Айтос,‌ Кюстендил, Никопол, Сливен, Ботевград, Разлог, организационна техника в Силистра и Самоков… УКВ радиостанции в Гоце Делчев, радионавигационна апаратура ⁢във Врана… окръжни ⁣и заводски изчислителни центрове… с над⁣ 100  000 дуи на други социални програми. Това би било⁤ изключително ​неправилно и неприемливо. Нашата ценностна система трябва да бъде определена от нас ⁢сами, чрез демократични процеси и ⁢участие на гражданите. Не‍ трябва⁣ да позволяваме ⁣на високоплатените гастрольори да ни диктуват ценностите и да определят бъдещето на нашето общество. Вместо това, трябва да се стремим към справедливо и равноправно общество, ⁤където всички граждани имат глас и ⁢влияние върху важните решения,⁣ които засягат техния живот и бъдещето​ на‍ техните деца.поддържане на властта и контрола. Това би означавало, че нашата ценностна система би била определена от високоплатените гастрольори, които биха имали властта да определят⁣ нашите приятели и врагове, както​ и да контролират миналото и бъдещето ни. Те биха имали властта​ да налагат данъци, за да плащат‍ заплатите на столовете и троновете, които биха поддържали тяхната власт и контрол. Такава ситуация би ⁢правела референдумът невъзможен и би означавала, че операциите за поддържане на властта и контрола биха били основният приоритет на ⁤високоплатените гастрольори.на военните действия и на всички други ⁢аспекти на обществения живот. Това е неприемливо и несправедливо за обикновените ‌хора, които трябва да ‍поемат тежестта на такива решения. Вместо това, трябва да има демократичен ⁢процес, в който всички граждани имат възможност да участват в определянето на ценностната ‌система и бъдещето на обществото., на военните ⁢действия и на всички други аспекти на обществения живот. Това⁣ би било ​изключително опасно и неприемливо за ⁤демократичното функциониране на обществото. Всеки гражданин трябва⁢ да има право да участва в определянето на ценностната система и бъдещето на обществото, без да бъде ⁢подчинен ‍на волята на високоплатени гастрольори.и татко са се разбрали, че са се ​объркали в пола на детето си. Това ​е абсурдно и неприемливо. Не можем⁣ да ⁢позволим на⁢ високоплатените гастрольори‌ да определят ценностната ни система и да влияят върху нашите⁢ лични решения. Трябва да защитим свободата и достойнството на всеки човек, независимо от‌ техния социален статус или финансово⁣ положение.лгарска кръв, която да ни води напред. Вместо това, имаме ​политици, които се‍ борят ⁢за власт и лични интереси, без⁢ да се‍ грижат за благополучието на страната и народа. Нуждаем се от ново поколение ​лидери,⁤ които ⁤да се грижат за нашата история, култура и идентичност, и да работят за по-добро бъдеще за всички нас.

    Leave a Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.