Home » today » World » Борисов е победител засега. Слави е в ступор. А Нинова върви по стъпките на Костов – 2024-05-11 00:59:09

Борисов е победител засега. Слави е в ступор. А Нинова върви по стъпките на Костов – 2024-05-11 00:59:09

т. Надявам се, че това ⁤ще бъде достатъчно, за да се осъзнае ‌сериозността ⁢на политическата ситуация и за да се предприемат необходимите действия за промяна.ние сме довели страната. Не ⁣се заблуждавайте, че проблемът е само в​ лидерите, проблемът е в нас -⁣ в гласовете,‍ които даваме,​ в​ безразличието, в корупцията, в липсата на ⁣отговорност. ‌Само като се ⁢осъзнае ​това и ‍се ⁣промени отношението на всеки от нас‍ към ⁢политиката и обществото, можем да се надяваме на истински ‍промени.​ Нека не забравяме, че сме ⁣ние тези, които ⁣носят отговорността за бъдещето на страната ни.ти-ГЕРБ, то няма да ⁤изтрае дълго, а предсрочните избори изглеждат⁤ почти сигурни, ‌независимо‌ дали сега или след ‍година. Основна ⁣вина⁤ за това има ⁤партията на Слави Трифонов, която⁣ още преди изборите‌ се​ обяви срещу БСП и така минира възможността ⁤за силна управленска коалиция с ядро между Слави и БСП, в която⁢ да влязат двете по-малки опозиционни партии. Тук е важно да се разбере ​разликата⁢ между ‌управленска коалиция и ⁤парламентарна ​подкрепа за правителство на малцинството, каквато се очертава в момента. Първата има шанс за дълголетие, ⁢защото‌ участниците в управлението имат ‌интерес да консумират властта. Второто⁣ е нетрайно, защото при промяна на ⁤настроенията на избирателите ‍и неизбежните скандали, които съпътстват управлението, ‌парламентът ⁣може ⁣да се разтури за дни, в ⁢зависимост от интересите на политическите сили. Сигурно е, че

Слави ​Трифонов и ⁤неговата ‌партия нямат никаква‌ експертиза​ за ⁣управление на държавата.

Техните единствени приоритети, както са ‌заявени, се изчерпват до​ безумни идеи за изцяло мажоритарна система, ⁣избор на съдии⁤ и шефове ⁢на МВР и партийна субсидия от един лев на ‌глас. Освен че са глупави, тези идеи ⁢нямат нищо общо⁢ с практическото управление ⁣на ⁣страната, а ​то трябва да започне⁢ веднага. Тук възниква и другият проблем ⁤- за ⁣да спази онова, ‍което е обещал на⁤ избирателите си, Слави⁢ ще трябва да търси⁤ подкрепа от всички парламентарни групи, за да има квалифицирано мнозинство за промяна на Конституцията. Последното изглежда в сферата на фантастиката,⁢ а това ще бъде първото ‌неизпълнено обещание⁣ към собствените му избиратели.

Далеч ​по-сериозен удар‍ върху имиджа⁢ на “Има такъв народ” ще бъде решението на Трифонов за управленския мандат, който​ ще ‍му връчи президента след⁢ предизвестения провал на​ ГЕРБ да състави кабинет. Ако Слави Трифонов го върне, се отива‌ на предсрочни избори. Това турдно ​се обяснява на онези,⁣ които‌ виния и безразличие сме довели страната. Не се нуждаем от нови мутри на⁤ власт, а от истински промени и реформи, които да⁣ подобрят живота​ на⁤ всички​ граждани. Нека се обединим и работим за⁣ по-добро бъдеще за нашата страна, защото само заедно можем да постигнем ‍истински промени.ги допринесоха. Надявам се, че в бъдеще ще ⁤има⁣ по-добри‌ алтернативи и⁤ че хората ще избират⁣ с ум и съзнание, за да се промени политическата сцена в⁣ страната ни. Нека ⁢работим заедно⁢ за по-добро бъдеще и⁣ за по-добра държава за всички нас.исов Слави Трифонов⁤ направи предизборно интервю с​ него в навечерието на местните избори през⁢ 2019 ⁤г. ⁣и не му зададе нито един неудобен‍ въпрос. На едно‍ питане ⁣Борисов дори си извади предварително ⁢подготвено листче с отгтовори и започна да чете.

От миналата ⁣неделя до днес Слави Трифонов⁤ мълчи и ‍не казва какво ще прави с управлението на страната. Очевидно е, ​че няма кой да подкрепи ГЕРБ, така че вторият мандат ще отиде‍ при него. Слави Трифонов трябва да ⁣посочи премиер, ‍който да ‌получи мандата от президента или сам ‍да се номинира за такъв. Действията му ​сега, а и в цялата предизборна кампания показаха, че той няма никакво ⁤сериозно намерение към политиката ⁢и управлението. Той⁣ е брокер, който се надяваше на трето, четвърто ‌място, за да може ‌да играе ⁤в управлението⁣ като патерица ,без да се‌ налага да управлява и поема отговорност,⁢ а само да кешира.

Глупостта на българския⁢ избирател у нас и по ‍света обаче го натресе да бъде лидер ‌на държавата.

Мисля, че е изпаднал в ступор от страх и сега се чуди какво да прави с тази‌ власт, която‌ му подариха феновете на бездарните му песни и вулгарни и ⁢примитивни скечове.​ Сега е в безизходица, ⁤защото​ е взел ⁢едни пари да го играе балансьор, а се оказа,​ че трябва да управлява. И то с ‍още три ⁣партии, които се мразят взаимно. There is such a‌ mess e по-подходящото ⁢име за партията ‍му. Ако Слави Трифонов наистина беше срещу статуквото ‌и ГЕРБ, това щеше да проличи още в‍ изборната нощ, а сега ⁢много ясно да е очертан пътят за отстраняването на Бойко Борисов от властта, смяната на ‍главния прокурор и още няколко ключови‌ искания от протеста.

Днес всички, които са срещу Борисов, подкрепят Слави,⁤ но той нещо се‍ дърпа.

Тук стигаме⁤ до втория виновник за ​доброто представяне на‍ Борисов⁤ и това е Корнелия Нинова.⁤ След изключителната подкрепа, която получи от собствената си партия Нинова не⁣ само, че не я използва, ами направи ⁣всичко възможно Бодят. Не се⁤ заблуждавайте, ‍че проблемът е само‌ в⁣ лидерите – проблемът​ е в цялата‌ система, която позволява‍ на корупцията, нарушенията на⁢ закона и несправедливостта да царуват. ⁣И само като‍ обединим ​усилията си и ⁣действията си можем да променим нещата към по-добро. Нека не⁤ се отказваме и ‍да продължим да се борим за ⁣по-добро бъдеще за нашата страна.ки сме стигнали. Необходимо е да се осъзнае, че проблемите ​в страната не могат да ⁤бъдат ⁣решени само чрез протести и гласуване, а⁢ се изисква и активно участие⁣ и ангажираност на всеки​ гражданин. Само по този начин можем да⁣ постигнем реална ​промяна и да изградим по-добро бъдеще за нашите деца и внуци.а на Корнелия Нинова.

Без да пита структурите и партията, тя назначи водачите на листи, по-голямата част ​от‌ които ⁣предизвикаха недоволството на хората,⁣ които⁤ трябваше да организират и правят ‍кампанията на БСП по места. Мнозина ​от тях загубиха мотив‍ и предпочетоха ​да работят за други политически сили, като коалицията на Мая ‌Манолова. ‌Освен това без всякаква⁢ логика Нинова реши ​да чисти партията в навечерието на изборите, ⁢а не след ‌тях, както би било по-разумно. Тя изхвърли Георги Гергов, отлюспи успешния кмет на‌ Перник Станислав Владимиров без никаква причина, изпокара се ‌със собствените си заместници⁣ в ⁤партията и започна да ⁣съди журналисти и съпартийци, а нейните хора да‌ громят публично‍ медиите⁣ и големите​ социологически агенции. Тук ‍искам да вметна, че единственото ⁢изцяло фалшифицирано социологическо проучване бе направено от Калоян Методиев и пуснато ⁣пак през пресцентъра на БСП до медиите. С две думи,

Нинова направи всичко, което не се прави преди избори,⁣ и резултатът е налице.

Смешно е ‌да се извинява⁣ това с морални⁤ аргументи. Първият път‌ тя стана лидер на ‍БСП,​ след като лично се договори за подкрепа от Георги Гергов. Лично тя избра Кирил Добрев за своя дясна ръка, а⁢ после лично го ⁢обяви за⁤ предател. Лично ‍тя сложи Борислав Гуцанов да води⁤ листата ⁣във Варна, след​ като⁢ преди година лично се опитваше да го сваля от ръководството‍ на БСП в града. Лично тя накара десет свои депутати да гласуват‍ Сотир Цацаров да ⁢стане шеф на КПКОНПИ, а после лично поиска от тях да ⁣понесат⁤ отговорност, защото са го направили. Тези и още един куп необмислени действия на лидерката са основната причина ‍за катастрофата на БСП,‌ а не врагът с партиен билет и скритите агенти на ГЕРБ.⁢ Вътрешнопартийната ѝ ⁣опозиция бе смазана​ още на изборите⁢ за лидер, които Корнелия Нинова спечели с огромно мнозинство, но по ⁣парадокс тя се ‍оказа най-дълбоката подводница на Бории ⁢ние сме допринесли. Не се‌ заблуждавайте, ‍че⁣ проблемът е само в тях, проблемът е и в нас, в нашите избори, в нашите действия. Само като признаем​ своите грешки⁣ и⁣ се ангажираме с промяната, ⁢можем да се надяваме на по-добро бъдеще. Нека‌ не забравяме,​ че ⁣сме отговорни​ за собственото си бъдеще и за бъдещето на нашите деца.илия сме⁤ довели страната. Необходимо е да се​ обединим⁢ и да ​действаме заедно, за⁤ да​ променим положението‍ и ​да постигнем промяна към по-добро⁤ бъдеще за нашата страна.​ Нека ‍не се отказваме⁤ и да продължим да се ⁤борим ⁢за свобода, справедливост и прогрес.уги⁤ сме довели страната. Необходимо е да се обединим⁤ и да действаме заедно, за ⁣да променим‍ положението и да⁣ постигнем промяна ⁣към по-добро бъдеще. Нека не се отказваме и да продължим да⁤ се борим за свобода,‌ справедливост и прозрачност ‌в управлението на страната. Всеки глас и ⁢действие‌ имат⁢ значение и могат да направят‌ разлика. Да⁢ не‌ забравяме, че сме ние тези, които носят отговорността за ⁢бъдещето на нашите ⁣деца и⁤ за страната, в която ⁢живеем. ‍Да бъдем ⁤активни и⁢ настойчиви в борбата срещу корупцията и несправедливостта. Само по този ‌начин можем да постигнем промяна ⁢и да създадем по-добро утре за всички нас.ителна.

Единственият печеливш вариант пред БСП ми се струва ‍незабавната‌ и безусловна оставка на Нинова,‍ която наистина трябва да спре да се меси в партийните дела.‌ Избирането на‌ Крум Зарков ⁤за временен ‍председател, посочен лично от​ нея ‍и подготвяне⁣ на ⁢конгрес, който да се опита да⁤ продължи живота на ⁤БСП без най-харесвания си лидер, каквато безспорно е Корнелия Нинова. Защо ⁢Крум Зарков? Не само, защото няма друг.⁤ Той не може​ да ⁢бъде обвиняван, че е човек на Борисов и ‌ГЕРБ, нито че участва във вътрешнопартийните ⁣интриги на опозицията на Нинова. Показа изключителна лоялност към‌ нея, интелигентен е, а вече има и достатъчен ​политически опит. Неговите възгледи за⁢ съдебната власт ‍и прокуратурата са срещу модела‌ “Пеевски” и статуквото, а публичният му образ е положителен‍ без никакъв негатив засега. Той може да започне да гради мостовете,‍ които Нинова изгори,⁣ започвайки на първо място от президента‍ Румен⁣ Радев. Неговият избор ще лиши от аргументи всички, които ⁣казват, че БСП е партия на⁤ статуквото, а знакът на промяната ще ‍върне интереса ⁢към ⁣БСП, както и⁢ ще раздвижи някаква енергия в изпадналата в кома левица. Дори и като публично​ поведение

Крум Зарков е⁤ много ⁢по-убедителен антипод на Бойко Борисов, отколкото беше Корнелия Нинова,

която в последните ‌месеци заприлича на онзи, срещу когото уж яростно се бореше. Мисля, че това би бил един от малките шансове на БСП да ‌устои и този‌ път,‍ а това ми се струва важно,⁣ защото левицата все пак си остана единствената нормална партия под напора на популизъм⁢ и ‌чалга в послбедните две ⁢десетилетия.

От поведението на основните играчи ще‍ зависи⁣ и това на ⁢малките, които няма да коментирам сега.

Основният извод за мен е, че Борисов е в силна позиция, защото инициативата е в опонентите му,

а той е на изчакване с цялата мощ зад гърба си и резултат на първа политическа сила. Опозицията срещу него изглежда слаба, разпокъсана и дори⁣ комична – Хаджигенов президент. ‌Това може да ​се промени, но е по-вероятно да не се промени. Във всеки случай ⁣усещането, че нещата‌ вместо да⁣ се подобрят се влошават, като че ли е ⁤доминиращо. И за⁣ финал​ ще посъветвам​ оптимистите, които мислят, че алтернативата в⁢ лицето на нормалните хора‌ е излязла ‌по площадите, протестирала и гласувала срещу мутрите да съберат⁤ сбора от гласовете,​ подадени за Бойко Борисов, Слави Трифонов и Веселин Марешки, за да си дадат сметка‍ за размерите на катастрофата ⁤до която всички с дружни усилия се‌ докарахме през годините.

#Борисов #победител #засега #Слави #ступор #Нинова #върви #по #стъпките ‍#на #Костов

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.