Home » today » World » Μητσοτάκης – ΑΕΙ: «Οχι» σε δήθεν πάρτι που γίνονται γιορτές βίας – 2024-03-29 16:27:29

Μητσοτάκης – ΑΕΙ: «Οχι» σε δήθεν πάρτι που γίνονται γιορτές βίας – 2024-03-29 16:27:29

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε με υπερηφάνεια⁤ τις δεσμεύσεις που έχει​ αναλάβει η Ελλάδα για την ​προστασία του περιβάλλοντος ‍και των θαλάσσιων πόρων μας. ‌Η απαγόρευση της αλιείας σε ένα μεγάλο ποσοστό των θαλασσών μας, η επέκταση των προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών και⁢ η δέσμευση κεφαλαίων για τη ‌μετάβαση σε βιώσιμες ενεργειακές πηγές αποτελούν σημαντικά βήματα προς την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Η διοργάνωση του «Our Ocean Conference 2024» στην Αθήνα ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω συζητήσεις και ⁤δράσεις προς⁢ την κατεύθυνση της προστασίας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Είναι καθήκον μας να δράσουμε τώρα, προκειμένου να αφήσουμε έναν καθαρό και υγιή πλανήτη στις μελλοντικές γενιές.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός απευθύνει έκκληση για ⁤απόρριψη της βίας και της καταστροφής του περιβάλλοντος. Η προστασία της φύσης και η διατήρηση της βιοποικιλότητας πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για όλους ⁢μας, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Συνολικά, η προστασία ⁤του περιβάλλοντος και η διατήρηση της βιοποικιλότητας απαιτούν συλλογική δράση και συνεργασία όλων των κρατών. Μόνο με κοινές προσπάθειες μπορούμε να προστατεύσουμε τον πλανήτη και να διασφαλίσουμε ένα​ βιώσιμο μέλλον για όλους μας.ό τις ορυκτές καυσίμους και την υιοθέτηση βιώσιμων ⁢πρακτικών στην ανάπτυξη της θαλάσσιας οικονομίας‌ μας.

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τη διατήρηση και αειφόρο χρήση των θαλάσσιων πόρων, προστατεύοντας τη θαλάσσια ‍βιοποικιλότητα και διασφαλίζοντας⁤ την αειφόρο ανάπτυξη των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Μόνο με συνεργασία και συντονισμένες⁣ προσπάθειες​ μπορούμε να διασφαλίσουμε​ ένα βιώσιμο ​μέλλον​ για τις θάλασσές μας και για τις μελλοντικές γενιές.ιβασμού έχουν ωφεληθεί 14.322 συμπολίτες μας με επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών οι οποίες αντιστοιχούν σε 5,17 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών. ​Με την πολιτική αυτή, που είναι βαθιά κοινωνική, δίνουμε λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που κρατάει ομήρους εδώ και πολλά χρόνια χιλιάδες συμπολίτες μας, παρέχοντάς τους μια πραγματική ⁣δεύτερη ευκαιρία να ξεκινήσουν ξανά τη ζωή⁢ τους με λιγότερα βάρη.

Κίνητρα σε συνταξιούχους για επιστροφή στην εργασία

Δείχνει να πετυχαίνει και μια άλλη σημαντική μεταρρύθμισή μας, η παροχή κινήτρων ⁤σε συνταξιούχους για την επιστροφή ​τους στην εργασία και ταυτόχρονα η αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας συνταξιούχων. Πάνω από 41.000 είναι οι⁤ δηλώσεις που υποβλήθηκαν ‍από εργαζόμενους συνταξιούχους τις πρώτες 18 ημέρες λειτουργίας‌ της ειδικής πλατφόρμας. Ο αριθμός αυτός​ είναι περίπου 17% υψηλότερος ​σε ‍σύγκριση με ‌τα καταγεγραμμένα νούμερα στο τέλος του 2023, πριν καταργηθεί δηλαδή η παρακράτηση του 30%⁣ της σύνταξης.
Η‌ επανένταξη στην αγορά εργασίας και μάλιστα έμπειρων εργαζόμενων ⁣θα συνεισφέρει στην οικονομική δραστηριότητα και στην αύξηση των εσόδων του κράτους μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης.

Με την ευκαιρία,⁣ να αναφέρω τα νεότερα από την πορεία του πιλοτικού ‍προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός» που έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ⁤ζωής των ατόμων με αναπηρία και ‍των οικογενειών τους, την ανεξάρτητη διαβίωσή τους και την ισότιμη συμμετοχή τους ⁤σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής⁤ ζωής.

Ήδη οι ‌ωφελούμενοι έφτασαν τους 544, έχουν προσληφθεί 669 προσωπικοί βοηθοί, και έγιναν -από διεπιστημονικές επιτροπές- άλλες 413 αξιολογήσεις ενδιαφερομένων. Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα εφαρμόζεται μόνο στην Αθήνα, όμως ⁢εντός του 2024 θα επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες. Κάθε ωφελούμενος και κάθε ωφελούμενη λαμβάνει ένα συγκεκριμένο ποσό ανά μήνα και επιλέγει ο ίδιος ή η‍ ίδια από το Μητρώο Προσωπικών Βοηθών τον/την Προσωπικό Βοηθό⁢ ή τους Προσωπικούς Βοηθούς της επιλογής του. Η χρηματοδότηση του προγράμματος για το 2023 ⁢προήλθε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς», ένα καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα πιλοτικό‌ πρόγραμμα στήριξης της⁤ οικογένειας και κυρίως της εργαζόμενης γυναίκας, ‍που έρχεται να ‍προστεθεί στη‌ σημαντική αύξηση των voucher που δίνουμε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ειδικά για τις νταντάδες της γειτονιάς έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα 2449 αιτήσεις, εγκρίθηκαν 1296 και υπογράφηκαν ήδη 207 συμφωνητικά.

Για το «Σπίτι Μου»

Συνεχίζω με το μεγάλο στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι Μου» που διευκολύνει νέους και νέα ζευγάρια ‌να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, με χαμηλό επιδοτούμενο επιτόκιο που οδηγεί σε μηνιαία δόση⁢ μικρότερη ενός ενοικίου. Μέχρι ⁣στιγμής, 4.835 νέοι συμπολίτες μας έως 39 ετών έχουν ⁢εκταμιεύσει δάνεια συνολικού ύψους 467,5 εκ. ευρώ. Έως τώρα, έχουν υπογραφεί 5.551 συμβάσεις ύψους 536,5 εκ. ευρώ και εγκριθεί 9.881 δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ.

Για ⁢απογευματινά χειρουργεία

Πάμε τώρα ‍στα απογευματινά χειρουργεία. Θα έχετε ακούσει ‍ότι τα πρώτα έγιναν την περασμένη ⁣Τρίτη στη Βόρεια Ελλάδα -4 στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, τα άλλα‌ 3 στο ΑΧΕΠΑ και στα⁣ νοσοκομεία Καβάλας και Αλεξανδρούπολης. Τη σκυτάλη‌ πήρε στη συνέχεια η Αθήνα και συγκεκριμένα ο Ευαγγελισμός και το ΚΑΤ, ενώ άλλα δύο μεγάλα⁤ νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, το Γ. Γεννηματάς και το Σωτηρία, επίσης ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν απογευματινά χειρουργεία. Δεν είναι‍ τα μόνα. Η συντριπτική πλειονότητα των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθεί στη νέα ρύθμιση καθώς δεκάδες ασθενείς κλείνουν ραντεβού ​για επεμβάσεις.
Από μεσιαίων μας ⁤μεταφορών από τα ορυκτά καύσιμα.

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τη βιώσιμη⁣ ανάπτυξη της θαλάσσιας οικονομίας, την προστασία των‌ θαλάσσιων οικοσυστημάτων και την αντιμετώπιση των ‍προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο ⁤πλανήτης μας λόγω της κλιματικής‌ αλλαγής και της υπεραλίευσης των θαλασσών.

Σας προσκαλούμε να στηρίξετε​ αυτή την προσπάθεια και να συμμετάσχετε ενεργά ⁣στο «Our Ocean Conference ⁤2024», προκειμένου να δώσουμε μαζί μια​ απάντηση στις προκλήσεις που ⁣αντιμετωπίζει η θάλασσά μας. Ας δουλέψουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο ‌μέλλον για τις επόμενες γενιές.ό τις​ ορυκτές καυσίμους⁤ και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να προστατεύσουμε τον ωκεανό και τη βιοποικιλότητα του, καθώς από αυτούς εξαρτώνται η ζωή και η ευημερία μας. Ας ελπίσουμε ότι η Διάσκεψη «Our Ocean Conference 2024» θα φέρει σημαντικά⁢ αποτελέσματα και θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για την προστασία του περιβάλλοντος και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.ροβολές ορυκτών καυσίμων μέχρι το 2030.

Η προστασία των θαλασσών μας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και​ την επιβίωση των ειδών που⁤ ζουν σε αυτό το περιβάλλον. Με τις δεσμεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στο «Our Ocean Conference 2024», ελπίζουμε​ να δούμε μια σημαντική αλλαγή προς ‌την κατεύθυνση ‌της βιώσιμης διαχείρισης των θαλασσών ⁣και των ωκεανών μας.

Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και να αφήσουμε έναν καθαρό και υγιή πλανήτη στις μελλοντικές γενιές. Η‍ βιοποικιλότητα είναι ένας θησαυρός⁣ που πρέπει να φροντίζουμε⁣ και να‌ προστατεύουμε για‌ το καλό όλων‍ μας. Ας ελπίσουμε ότι η​ «Our Ocean Conference 2024» θα φέρει τις αλλαγές που χρειάζεται για τη διατήρηση ‍της μοναδικής βιοποικιλότητας των θαλασσών μας.αλιέων από ⁣την αλιεία με τη χρήση βιώσιμων μεθόδων και την προώθηση της αειφόρου αλιείας.

Στη Διάσκεψη αυτή θα συζητηθούν επίσης θέματα όπως η μείωση της ρύπανσης των θαλασσών από πλαστικά, η προστασία ‌των υδάτινων οικοσυστημάτων και η αντιμετώπιση της‌ υπερθέρμανσης των θαλασσών λόγω της‌ κλιματικής αλλαγής.

Η βιοποικιλότητα των θαλασσών και των ωκεανών είναι αναντικατάστατος πλούτος που πρέπει να προστατεύσουμε για⁣ το καλό του πλανήτη και των μελλοντικών γενεών. Με συνεκτικές και αποφασιστικές δράσεις μπορούμε να αναστρέψουμε την τάση της απώλειας βιοποικιλότητας και να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους εμάς‍ και τις επόμενες γενιές.ης από τα πλαστικά και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας ⁢στον τομέα της θάλασσας.

Με την υιοθέτηση αυτών των μέτρων, η Ελλάδα επιδεικνύει τη δέσμευσή της για την προστασία των θαλασσών και ⁣της βιοποικιλότητας τους. Πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε ⁢τις προσπάθειές ⁣μας και να συνεργαζόμαστε με άλλες χώρες για να διασφαλίσουμε τη βιώσιμη διαχείριση των θαλασσών και των υδάτων μας.

Η ⁤προστασία της θαλάσσιας ζωής και των ⁢θαλασσών ⁤μας είναι ζωτικής σημασίας για το⁣ μέλλον του⁤ πλανήτη μας και όλων των οντοτήτων που τον κατοικούν. ‌Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διασφαλίσουμε ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον για όλους μας και για τις μελλοντικές γενιές.ν αλιευτικών μας στόλων από τα ορυκτά καύσιμα.

Πρέπει ​να συνεργαστούμε όλοι μαζί ‍για ⁣να ⁣προστατεύσουμε τον ωκεανό και τη βιοποικιλότητα⁢ του. ‌Μόνο με​ κοινές προσπάθειες μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Η Ελλάδα είναι πεπεισμένη ότι η προστασία του ωκεανού ‍είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλες τις χώρες για την επίτευξη αυτού του στόχου.ωτικών ‍μας περιοχών ⁣από τα πλαστικά. Πρέπει να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία ‍των θαλασσών μας και ⁤τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον ‌για τις επόμενες γενιές. Η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα και‌ ελπίζουμε ότι και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας.⁣ Μόνο με κοινές προσπάθειες ⁤μπορούμε να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και να διασφαλίσουμε ‌ένα βιώσιμο μέλλον για όλους μας.ς από τα πλαστικά έως το 2030.⁢ Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί για⁢ να προστατεύσουμε τον ωκεανό μας και να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον ‌για τις⁤ επόμενες γενιές. Η βιοποικιλότητα είναι η κληρονομιά μας και πρέπει να την προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Ελπίζουμε⁤ ότι ⁣η Διάσκεψη μας θα είναι⁤ ένα βήμα προς‍ την αειφόρο διαχείριση των θαλασσών και των ωκεανών μας. Ας ‌ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.λλά και χρέος προς τις μελλοντικές γενιές. Η Ελλάδα προσέρχεται σε αυτή τη Διάσκεψη ‍έχοντας ήδη δεσμευτεί μεταξύ άλλων για απαγόρευση της αλιείας στο 10% των θαλασσών μας‍ μέχρι το ⁣2030, για επέκταση των ‌θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών ώστε⁢ να καλύπτουν το ‍30% ⁢των θαλασσών μας έως το 2025‍ και‍ για​ διάθεση κεφαλαίων ύψους 2 δισ. ευρώ, για την απεξάρτηση των νησιών μας από ⁤ενεργειακές πηγές που χρησιμοποιούν διοξείδιο του άνθρακα.

#Μητσοτάκης #ΑΕΙ #Οχι #σε #δήθεν #πάρτι #που #γίνονται #γιορτές #βίας

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.