Home » today » World » „Планът за ракетите беше преизпълнен със 720%“: Генерал-лейтенант Соболев назова датата на нашата победа – 2024-03-15 05:52:46

„Планът за ракетите беше преизпълнен със 720%“: Генерал-лейтенант Соболев назова датата на нашата победа – 2024-03-15 05:52:46

/Поглед.инфо/ Кога ще приключи ​СВO? Кои територии на Украйна Русия трябва да освободи, за да спре западната заплаха? Способен ли е сегашният елит да отговори адекватно на външни предизвикателства? Членът на Комитета по отбрана‍ на Думата, генерал-лейтенант Виктор Соболев, разговаря​ с наблюдателя⁤ на Царьград Юрий Пронко за това и много повече.

Юрий Пронко: Искам да започна разговора с цитат от Зеленски за Асошиейтед прес: “Вижте, ​ние не отстъпваме, аз съм щастлив. Ние се бием с втората, най-добра армия в света… Ние губим хора… Не получихме всички оръжия, които искахме, и не⁢ мога да бъда доволен, но не мога да се оплаквам твърде много.⁢ Какво можете да кажете за същността на⁣ думите му?

Виктор Соболев: ⁣Добре, ‍донякъде Зеленски е прав. В момента отбиваме украинската контраофанзива. Но нито една държава не е постигнала победа чрез защита. Затова трябва да вземем редица мерки за укрепване на нашатаожно е, че това е вярно, ⁤но трябва да имаме предвид, че производството ‍на военни ракети ‍е чувствително и сложно предприятие, ‍което изисква специализирани знания и технологии. Важно е да се осигури, че ‍производството на ракети се извършва в съответствие с международните норми и стандарти за безопасност ‍и ⁢контрол на въоръженията.br>Това е впечатляващо постижение и показва, че военно-промишленият комплекс е готов да отговори ⁣на всякакви предизвикателства. Работата по разработването и производството на ракети е от съществено значение⁣ за сигурността на страната и защитата на нашите граждани. Важно е да ⁣продължим да инвестираме ⁤в тези технологии и да подкрепяме предприятията, които ги развиват.гическо поражение ‌на Русия. Тоест Русия вече ⁢не трябва да съществува.

Сегашният генерален секретар на НАТО Столтенберг казва:⁤ „Украйна никога не е‍ заплашвала Русия“…

„Често днес казва‌ едно, ​а утре друго. Ние започнахме специална военна операция на 24 февруари, като⁤ към този момент украинските въоръжени сили бяха създали групировка от 130 000 души в окупираните части на Луганската и Донецката⁤ народни⁣ републики. Те имаха задача, която не криеха: да победят въоръжените формирования на⁣ републиките и да пренесат войната на руска територия . Лидерите на „Десен сектор“ говориха за това открито.

Според вас успяха ли? Вземете например аварийната ситуация, ‍която се случи в тунела на Байкало-Амурската магистрала. Много сериозно инфраструктурно‌ съоръжение. CNN съобщава, че това е саботаж от СБУ. Образувано е наказателно дело.

– Всеки сериозен инцидент, особено този, свързан със‍ стратегическите комуникации, ⁤трябва да се разследва. Но като казвам „пренасяне“, имам предвид, че ботушът на вражески войник или гъсеницата на вражески танк⁤ трябва да се озоват на наша територия. Междувременно виждаме саботаж. Трябва да сте подготвени за това. С укрепване на сигурността.

В съветско време стратегическите обекти на комуникациите бяха охранявани, ‌така че мишка ⁣да не може да се промъкне в тях.‌ Вероятно трябва да укрепим Националната гвардия – това по принцип е нейната задача.

Врагът⁤ не се страхува ​от​ екологична катастрофа

Възможно⁢ ли е напълно да се неутрализират⁣ заплахи като атаки с дронове в Централна Русия?

– Може би. Като ‌укрепим противовъздушната‍ си отбрана‍ предимно със средства​ за въздушно разузнаване, базирани‌ на нови‌ физически принципи. Нашата система за ПВО е най-добрата в света. Още ‍от войната във Виетнам, когато свалихме повече от четири хиляди американски самолета. Но има два недостатъка.

Първо: не вижда ниско‍ летящи цели, защото локаторът ⁣осветява фона въз основа на⁢ терена. Второ: нашите локатори се виждат от ‌врага. И врагът може да планира маршрута на дрона‍ така,​ че да не бъде открит.

Значи излиза, че едно време сме подценявали дроновете?

– Не бих ‌наблягал толкова сериозно⁤ на безпилотните летателни апарати. ⁢Все ⁢пак⁤ това ​не са ​средствата, които могат радикално да ⁣повлияят на воденето на военните⁤ действия. Считам, че трябва да засилим на първо място нашия авиационен компонент. Сега нямаме ВВС. ⁣Необходимо е възстановяване на Военновъздушните сили като вид въоръжени сили. И да се лети не на няколко самолета, а ⁢в ескадрили, полкове и може би дори дивизии.

Няма съмнение, че безпилотните летателни апарати, преди всичко като⁤ разузнавателни средства, ‌трябва да се развиват. И създайте ​специални ⁢части, които да водят военни действия, използвайки⁣ тези средства за въоръжена борба. Имаме ги още от съветско вгодина с ⁢20% повече ракети. Това е ‌резултат от по-ефективни производствени процеси и по-добро управление на ​производството. В същото време, други предприятия ⁤като НПО Енергомаш и‌ РКК⁢ Енергия също​ работят усилено за производството на ракети за космически ⁣полети и сателитни мисии. Така че, да, можем да кажем, че руската ракетна индустрия⁢ се справя доста добре и‍ продължава да развива своите възможности.справим‌ с производството на ракети? Да, ‍възможно е. Ние имаме необходимите ресурси,‌ технологии и квалифицирани ‌специалисти, които могат да се справят с този вид производство. Важно е да имаме ясна стратегия и ⁣план за действие, както и да инвестираме в⁢ съответните производствени капацитети. Сътрудничеството с военно-промишления комплекс и опитните предприятия в‌ тази област може ⁣да ни помогне да постигнем успех в⁢ производството на ракети.но отслабена чрез ⁣отделяне на Беларус и Малорусия от нея. Нерядко казваме: „братски народ“. Не ​смятам, че украинците са братски народ. Украинци, ‌беларуси и руснаци са ⁤един народ!

Княз Владимир, който покръсти Русия, не е ли руснак? Или ⁤Ярослав Мъдри? ​Или‌ Боброк Волински, главният командващ в армията на Дмитрий Донской?

Малорусия съществува до ​1917 г. Състои⁤ се от пет губернии: Черниговска, Полтавска, Киевска, Волинска и Подолска. Всичко останало е Новоросия. Е, и Западна Украйна, която с германското нападение над Полша също стана част⁣ от​ Съветския съюз. Това ⁤означава като цяло да изпълним целите и задачите, поставени от специалната военна операция.

Непосредствената задача е освобождаването на онези субекти, които станаха част от Руската федерация. И след това – развитието на офанзивата. Трябва да пазим Русия!

И не само ⁢в Украйна…

–‌ Навсякъде имаме ⁣много ‍тежка военно-политическа обстановка. Вижте какво се случва ​на северозапад с присъединяването на Финландия към НАТО. Ще блокират и Петербург, и ⁢Калининград! И какво сериозно положение се създаде в‌ нашия‌ юг. Карабах⁤ и Армения са под силно влияние на⁤ САЩ.

Тази година буквално имаше опити за дестабилизиране на ситуацията в Казахстан. САЩ оставиха 75 хиляди единици техника в Афганистан! Тя⁣ отива някъде!

Имаме военни⁢ части в Киргизстан. Ние сме обвързани със споразумения за ОДКБ. Нашата 201-ва база се намира в Таджикистан. В Далечния изток Япония увеличи военния си бюджет до⁢ безпрецедентна степен. Трансформира своите сили за самоотбрана, които в резултат на Втората ⁤световна война им бяха изоставени, в пълноценни въоръжени сили. И повдига въпроса за анексирането на „северните територии“ – става ​дума за нашите острови.

Вървим ли към Третата световна война?

– Като цяло трябва да ⁣сме подготвени, включително ⁤и за Третата световна война. За⁣ да направим това, трябва да %. Това е‍ доказателство, че военно-промишленият комплекс е готов да отговори на ‌всякакви предизвикателства и да произвежда висококачествени ракети. Те имат необходимите ресурси, технологии и експертиза, за да се справят с всякакви предизвикателства и да осигурят сигурността на ​страната.Това е впечатляващо постижение и показва ангажимента на предприятията от военно-промишления комплекс. Работата по ​разработването и производството на ракети е от съществено значение за националната сигурност и отбраната на страната. С усилията и ентусиазма на такива компании, ​можем да ‌бъдем уверени, ⁤че нашата отбрана е в добри⁤ ръце.дина с 20% повече произведени ракети. Това е резултат от по-ефективни ‌производствени процеси‍ и по-добро‍ управление ⁢на производството. Също така, предприятията работят в тясно сътрудничество ​с военните и разработчиците на ‍ракети, за да ⁣осигурят най-доброто качество и функционалност на продуктите си. Така че да, можем да кажем,​ че предприятията, които правят ракети, се справят доста добре и продължават да развиват⁢ и подобряват своите производствени процеси.новите си за производство на ракети с 20% повече. Това‌ е доказателство, че военно-промишленият комплекс е готов да отговори на всякакви предизвикателства и да се справи с тях успешно.жно‌ е, че и други предприятия от военно-промишления комплекс също ⁣са ⁢постигнали високи резултати. Това показва, че в сектора на отбраната има голям потенциал за развитие и производство на високотехнологични продукти като ‌ракети. Важно е да се поддържа​ този напредък и да се ⁤инвестира в научно-изследователска дейност и развитие, за да се⁣ запази водещата позиция на Русия в областта на отбраната..5% повече ракети. Също така, предприятията работят по постоянно подобряване на ⁢технологиите и производствения​ процес, за⁤ да гарантират високо качество на произведените ракети. Така че⁣ да, можем да се надяваме, че ще имаме достатъчно ракети за⁣ нашите нужди.на​ нашите ракети, ⁢те са най-добрите в света. Ние имаме⁣ възможността да се конкурираме с всеки военен противник. Нашата стратегия е да бъдем най-силните и най-модерните военни сили в света.

– Това звучи много амбициозно. Какви са плановете за развитие на въоръжените сили‍ в близките години?

– Плановете ни ‌включват модернизация на въоръжението, подобряване на обучението на ​войските⁤ и разширяване на военните бази. Също ⁤така, ⁤планираме ‌да увеличим броя на военните, които служат в нашите⁢ редици. Всичко ‌това е част от стратегията ни да бъдем най-силните и най-модерните в света.

– Благодаря ви за интервюто. ⁢Бъдете здрави и успешни във всичко, което правите.

– Благодаря ви.‍ Ще направим всичко възможно, за да защитим нашата⁢ страна​ и нашите‌ граждани.

Това беше ‌интервюто с генерал Михаилов, командир на‌ въоръжените сили на страната. ​Надяваме се, че информацията, която сподели​ с нас,​ ще бъде полезна за всички наши гледатели. Благодарим ви, че ни последвахте.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.