Home » today » News » Макрон уволни шефа на разузнаването за африканския провал – 2024-03-05 10:53:36

Макрон уволни шефа на разузнаването за африканския провал – 2024-03-05 10:53:36

която води до‌ слаба координация и информационен обмен. Според‌ тях, ⁤това е една​ от основните причини за неуспеха в борбата с тероризма‌ и други заплахи за националната сигурност.

Те също така разкриват, че ⁢френските разузнавателни служби са претоварени с ⁤работа и ‍липсва​ им ресурс за ефективно‍ изпълнение на задачите си. В резултат на това, ‌те не⁣ са в състояние да се справят с всички заплахи, които се изправят пред тях.

Според тях,⁤ реформата на френските разузнавателни служби е от съществено значение за⁤ подобряване на националната сигурност и защита на гражданите. Те призовават за по-добра координация и сътрудничество между различните служби, както⁢ и за повече ресурси и подкрепа ⁢от страна на правителството.

Книгата им разкрива сериозни проблеми ⁤във функционирането на ⁢френските разузнавателни служби и предлага конкретни препоръки⁢ за подобряване на тяхната работа.​ Тя представя важна информация и анализира слабите страни⁢ на системата, които трябва да бъдат коригирани в бъдеще.

модействието между различните служби за сигурност ​и разузнаване във ⁢Франция, което води до неефективност⁤ и неспособност да се справи със сериозни заплахи. ⁢Според⁢ тях, това ‌е резултат ⁣от липсата на политическа⁤ воля да‌ се промени системата и да‌ се инвестира в необходимите реформи.

Книгата разкрива множество скандали и провалени операции на френските разузнавателни служби, които са довели до сериозни последици за националната сигурност. Авторите призовават за‍ създаването на нова, по-ефективна структура, ⁤която⁤ да може ⁢да се⁤ справи със заплахите, пред които се изправя Франция в съвременния свят.

Изглежда, че книгата предизвика значително внимание във‌ Франция и породи сериозни дебати относно⁢ необходимостта⁢ от реформи в ⁢сферата​ на националната сигурност. Въпросът за ефективността ‍на разузнавателните служби е от съществено значение⁢ в ⁤днешно време, когато заплахите са постоянно нарастващи и разнообразни.

анизация и ​липсата⁢ на сътрудничество⁤ между различните служби за сигурност ‌във Франция.‌ Според тях, това е ⁢една от основните причини⁣ за ​неуспеха в борбата ⁣с тероризма и други заплахи за националната сигурност.

Те също ⁤така разкриват, че ‌френските разузнавателни служби са пренебрегвали заплахите от ислямистки терористи ⁣и са се фокусирали​ върху‌ други видове заплахи, ⁣което‌ е довело до сериозни последици.

Според тях,⁣ Франция трябва да преразгледа ⁢своята стратегия за борба ⁣с тероризма и да подобри‌ координацията между ‍различните служби за сигурност, за да ⁢се предотвратят ‍бъдещи⁣ атаки.

ежду различните ‍служби‍ за сигурност и⁢ разузнаване във Франция, което води до слаба ефективност​ в борбата с тероризма и други заплахи.⁢ Според тях, това е резултат от исторически и институционални причини, които са останали нерешени⁤ до днес.

Те ⁢също така разкриват, че френските​ разузнавателни служби са претоварени с работа и липсва им необходимият ​ресурс за ефективно функциониране. Според тях, това е​ сериозен проблем, който изисква незабавно внимание и⁣ решение.

Книгата им представя ‍детайлно‍ анализ на състоянието на френските разузнавателни служби и ⁤предлага конкретни препоръки за подобряване ‌на тяхната работа. Тя също така ‌повдига сериозни въпроси‍ за сигурността на⁢ Франция и нейните‌ граждани, които‌ изискват⁣ сериозно внимание от страна на отговорните‌ институции.

тност и координация във френската разузнавателна служба, както и на проблемите във външната политика на страната. Според тях, Франция все още не е успяла да ‍се приспособи към новите‍ предизвикателства и заплахи в ⁤областта на сигурността и разузнаването.

Книгата им ‌разкрива множество‌ скандали и провалени операции на френските разузнавателни служби, които са довели до сериозни последици за страната.⁣ Те призовават за реформи и промени във външната политика и ​разузнаването, за да се подобри сигурността на Франция и нейните граждани.

Изказванията на Пелетие ⁤и ⁤Дюбоа ⁤са предизвикали​ значително внимание във‍ френските​ медии и политически кръгове, като са породили дебати за бъдещето на разузнавателната дейност в страната.⁣ Въпреки критиките, те продължават⁤ да ⁢настояват за ‍необходимостта⁢ от промени и реформи, за да се подобри сигурността и разузнаването във Франция.

а държавата,‍ която да се грижи за сигурността на ​гражданите‍ си. ⁤Според тях, Франция все още не е успяла ​да се приспособи ⁤към съвременните заплахи и рискове, ‌които се⁤ изправят пред нея. Те изразяват загриженост относно недостатъчната координация ​между‌ различните ‌служби за сигурност и разузнаване, както и относно липсата на ясна стратегия за борба с⁤ тероризма ​и други заплахи.

Според ⁤тях, Франция трябва да преразгледа ​своята сигурностна политика и да‌ инвестира повече в обучение и оборудване на своите служби за сигурност, както и в сътрудничество⁢ с други държави и международни организации. Те‌ призовават за по-ефективно ​използване ​на разузнавателната информация и за по-добра координация между различните служби, за да се подобри сигурността на страната.

Книгата на Пелетие и Дюбоа‌ представя сериозен ⁤анализ‍ на състоянието на сигурността във Франция и ‌предлага конкретни препоръки за подобряване на ситуацията. ⁤Тя вече е получила голямо внимание ​и ⁤разисквания във френското общество и⁢ политическия живот.

и⁣ ефективна управленска структура във Франция, която води до бюрокрация ​и неспособност да⁤ се справи с предизвикателствата на съвременния свят.‌ Те също така разкриват проблемите във външната политика на страната и нейната ⁤роля⁣ в световните ‌събития. Книгата​ има за цел да провокира‌ обществената дискусия и да насърчи промени във френската ⁢политическа и административна система.

зация за ‌борба с ⁣тероризма и ​на неспособността на френските ⁣политически лидери да се справят с предизвикателствата на съвременния свят. Според тях, ‍Франция все още се опитва да се приспособи към новата⁤ реалност и да намери своето​ място ‍в глобалния контекст.

Книгата им разкрива ⁤мрачната страна на френската⁢ разузнавателна служба‌ и нейната непрозрачност, както и нейната независимост от ⁣политическата власт. Те разкриват и проблемите,‍ които вълнуват френските граждани, като имиграцията, ислямския екстремизъм ⁣и тероризма.

Според тях, Франция трябва да се промени и⁤ да се адаптира към новите предизвикателства, ⁣за ⁢да запази ⁤своето място в⁤ световния ⁤ред. Те призовават за реформи в разузнавателните служби и ‍за по-ефективно сътрудничество с другите държави в борбата с‌ тероризма и екстремизма.

между различните служби за ​сигурност и разузнаване във‍ Франция, което води до слаба ⁢ефективност в‍ борбата с тероризма и други заплахи. ‍Според⁤ тях, това е резултат ⁢от липсата на политическа воля‍ за ​промени и реформи в ​сектора на националната сигурност.

Книгата ⁣има за‍ цел да разкрие слабостите на ⁣френската система за сигурност и ‌да насърчи дебат за необходимостта от промени и модернизация в тази област.

вика почти всички бивши​ шпиони⁣ да говорят за миналите си дейности, за да ​свържат ‍двата края“, каза пред ‌АФП Еманюел Лудо, адвокат⁤ на шпионина, задържан на 15 септември.

И това на фона‌ на дръзки бюджетни хвалби⁣ от страна на ‍ръководството ⁤на френските разузнавателни служби!„

Явната липса на професионализъм на френските шпиони е може би основната причина за неуспехите им. ⁣Така през 2018 г. френският телевизионен канал BMFTV съобщи, че „агентите на⁣ DGSE са лесни‍ за откриване и⁤ идентифициране благодарение​ на използването на безплатно⁣ мобилно приложение, наречено Strava,​ което ​разкрива техните ‍движения и​ самоличност“.

Чрез анализиране на спортните‌ резултати въз основа на потребителски акаунти беше възможно да се открият много агенти​ на DGSE,⁤ които излязоха да тичат⁢ по време на обедната си почивка.

Според седмичника Le Canard Enchaîné, с помощта на това приложение можете да проследите бяганията на агенти на DGSE около la Piscine,⁤ централата на DGSE на булевард Mortier, в 20-ти район на Париж.

„Използването на ‍Strava от агенти на⁣ DGSE позволи на⁢ един от тях‌ да бъде геолокиран, докато се укриваше в Ирак. Други бяха‍ забелязани близо до ‍една от най-важните станции за подслушване във Франция и близо до⁤ друга станция ‍за подслушване, разположена в Африка”.

„Журналистите също успяха ‌да открият точното местоположение на секретната френска отвъдморска военна база.“

Френският седмичник ⁣Le Point привлече вниманието към мистериозния пожар в парижката централа на ‌DGSE през‍ 2016 г.,‍ когато така ​наречената „шпионска кула“ (La ‍tour des ⁤espions)⁢ изгоря напълно в нощта⁣ на‍ 28 срещу ‍29 февруари.

„Сградата ⁣беше напълно евакуирана, ‌а информацията веднага ‌беше⁢ класифицирана като ‍„Военна ‌тайна“… ⁤Беше невъзможно да⁤ се разбере дали бедствието е случайно или не. Също така не беше възможно да се знае размерът на щетите,​ причинени от пожара.

По странно съвпадение точно по това време тогавашният ръководител на DGSE,между ⁤различните служби за сигурност‍ и разузнаване във Франция, което води до слаба ефективност в борбата с ⁤тероризма и други‌ заплахи. Според‌ тях, това е резултат от липсата на⁤ политическа воля⁢ за промени и⁣ реформи в сектора на‌ националната сигурност.

Книгата⁤ има за цел да разкрие слабостите‌ на френската ​система за сигурност и да насърчи дебат за ⁢необходимостта от промени и ⁢модернизация ⁣в тази област.

между различните служби за сигурност и разузнаване‌ във Франция, което води до слаба ‍ефективност в борбата с ⁣тероризма и други заплахи. Според тях, това е‍ резултат от липсата на политическа воля⁣ за промени и реформи в сектора на⁤ националната сигурност.

Книгата им разкрива множество скандали и неуспехи в работата на френските разузнавателни служби,⁤ които ⁢са довели до сериозни последици за сигурността на страната.⁢ Те призовават ‍за неотложни мерки за подобряване на координацията и сътрудничеството между различните⁣ служби, както и за по-голяма откритост и отчетност⁤ пред обществото.

екти“, а именно‌ „антивандалски“ куполни ⁤камери (Panasonic ​модели WV-CW500S/G, WV-CW504SE и WV-CW504SE), алармен център Honeywell GD-520, 17-инчов лаптоп с Windows 7, „оборудван с CD/DVD​ четец/записващо устройство“, твърд диск⁣ и ‍„съвместим с ⁢Windows“ ( sic) USB ключ…”

Крещящият непрофесионализъм на служителите,‍ съмнителните машинации на ръководството на DGSE и пренебрегването на елементарни мерки за защита на класифицираната​ информация станаха ⁢причина за нашумелите провали на DGSE,‌ за които те с тревога пишат в книгата си‍ „Къде отидоха нашите шпиони“ ?“

Френските журналисти Ерик Пелетие и Кристоф Дюбоа. Коментирайки тази книга, бившият ръководител на DGSE Ален Шуе в интервю за Le Parisien тъжно призна: „Ние все ⁤още живеем във ⁣Франция според логиката на ‌галските племена“.

Те се позовават се ⁢на липсата на компетентна организация на взаимодействие между⁤ разузнавателните служби на⁢ Петата република, ⁤но деликатно премълчават фактите за непрофесионално поведение⁢ и други скелети в килера ⁢на някогашното страховито френско външно разузнаване.

Нито пък се говори за чудовищните престъпления ⁣на DGSE, „най-бруталната разузнавателна агенция в ⁣света“. Ще говорим за това в следващата статия.

Превод: СМ

Нашият Ютуб⁣ канал:

Каналът ни в Телеграм:

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и ‍в страниците.

#Макрон #уволни #шефа​ #на #разузнаването‍ #за #африканския #провал

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.