Home » today » World » Доц. Наталия Киселова: Държавата трябва да каже какво иска от своите университети – 2024-04-01 02:27:40

Доц. Наталия Киселова: Държавата трябва да каже какво иска от своите университети – 2024-04-01 02:27:40

исъединят​ с нас в този ‍важен дебат!

гледТВ:

Facebook страница:

Група:

Сайт:

Само като се обсъди отговорно⁣ и сериозно образованието и науката в страната, можем да постигнем напредък и развитие. Нека ⁣не оставаме тези ‍важни теми само на случайните изказвания и ⁣медийни скандали, ⁢а ги разгледаме детайлно и системно⁤ в парламента.

приглашаваме ви да се абонирате‍ за‍ нашия YouTube канал:

ПогледТВ:

Следете ни и​ във⁢ Facebook:

Поглед⁤ Инфо:

Благодарим ви за подкрепата!

е⁣ да ​се абонират за ⁤нашите канали, за да бъдат информирани за последните новини и анализи.

Сериозната​ дискусия⁢ в⁢ парламента е от⁣ съществено значение за разработването на политики в областта на образованието и науката. Само⁤ чрез открит ‌и конструктивен⁤ дебат можем да постигнем напредък и да гарантираме качествено образование за всички граждани. Нека нашите представители в парламента се ангажират с този важен въпрос и да работят⁤ за подобряване​ на образованието ‍и науката ‌в страната.

ана ‌на ПогледТВ:

Facebook страница:

Twitter профил:

Instagram профил:

LinkedIn профил:

Telegram ⁢канал:

Сайт:

Подкрепете ни,⁤ за да продължим⁢ да предоставяме⁣ независима информация и анализи!

Съгласен съм, че е необходимо‍ да ‍се проведе сериозна дискусия в Комисията по ⁤образование и наука в парламента. Важно ⁣е ⁢да се отворят по-широко дебатите и да се разгледат различните направления в образованието⁣ и науката. Споделям мнението, че министърът и другите заинтересовани страни трябва да участват в тези дискусии и ‌да‍ обяснят своите позиции. Надявам се,⁣ че парламентът ще бъде място за конструктивен ⁣и⁢ информиран дебат по тези⁣ важни въпроси.

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, защото има опасност ⁣да ни блокират⁢ във Фейсбук заради​ позициите ни:

YouTube канал:

Поканете и ⁢вашите приятели да се присъединят към тях!

мално необходимият брой‌ точки по наукометрични показатели. ‍Но как‌ се събират в момента, за​ съжаление, не е дадена възможност за разумен срок⁣ занапред като се отчетат спецификите на научната⁤ област и направление. Ако влезем в детайли на предложението на министъра, в природо-математическите науки не се пишат големи трудове, затова няма‍ изисквания за монография, изхвърлена е студията въобще и като нямаш ограничение в какъв обем е статията, студията и⁣ монографията,⁢ излиза, ⁣че с текст от три до пет страници можеш да трупаш⁢ количество. И⁢ всъщност, грешната​ философия на тези промени е, че се държи отново на количество, а не на качество, там където няма публикации в двете световни бази данни‌ – WoS и Scopus.

– Наскоро световна научна конференция в Сан Франциско излезе с декларация, че ‍оценяването на учените само с количествени ‌показатели изкривява картината на качеството, понеже⁤ публикуването зависи и от политиката на самите научни списания, и от спецификата на тематиките и т.н. Т.е.​ трябва да се⁢ търсят и други критерии, които да покажат качество.

– Един чиновник ​в началото на ХХ век, без никой‌ да го е познавал или цитирал, написал една кратка статия ⁢, след това я ⁤преработвал два пъти и получава Нобелова награда. По днешните критерии Айнщайн не става дори ⁣за доктор ⁤по българската система.

– Няма ли опасност при такава система, която ‌отчита само сегашната длъжност на даден преподавател, ⁢ваковските професори и доктори на науките, минали през‍ по-сериозното сито за качество на национално ⁤ниво, да загубят при оценяването сега предишните ‍си ‌постижения?

– Предложенията ‌на ​министъра предвиждат, че ако сега колега на длъжност‍ професор, доцент, асистент не покрива изискванията, му се дава една година, в‍ която да⁤ ги покрие. И ако догодина по това време не ‍ги е покрил, това е основание да​ се прекрати трудовото правоотношение. Т.е. ‌ако хора, които са получили при ВАК своето националда‌ се абонират ​за нашите канали, за да бъдат информирани за последните новини и анализи.

Споделете този пост, за ⁣да помогнете за разпространението на важната информация.

Благодарим ви за подкрепата!

приглашаваме Ви да се абонирате за нашия YouTube канал:

ПогледТВ:

Благодарим Ви за⁤ подкрепата!

е също да⁤ се покани и представители на университетите, научните институции, студентите и обществеността като ⁢цяло, ⁣за да се чуе‍ мнението на всички за бъдещето на ⁣образованието и науката ‌в страната. Само по този начин‌ можем да създадем конструктивни решения и да направим подобрения в системата. Нека образованието ​и науката бъдат в центъра на‌ вниманието и да се работи за тяхното развитие и подобрение.

приятели и се ​абонирайте‌ тук: https://www.youtube.com/channel/UC9lYn8n0hZ9KZx8KJG7dJ4A

Facebook страница:

Харесайте ⁢и‍ следете ни тук:⁣ https://www.facebook.com/pogledinfo

Сайт:

Влезте и се абонирайте за новини: https://pogled.info

Споделете този пост, за да стигне до повече хора!

и приятели да се абонират за ⁤нашите канали, за да бъдат информирани за последните новини ⁢и⁣ анализи.

Споделете този ⁤пост,​ за да ​достигнем до повече хора и‌ да подкрепим отворения дебат в⁣ парламента.

Благодарим ви за подкрепата!

ите приятели да се абонират за нашите ⁣канали, ​за да можем да продължим да споделяме важна информация и анализи. Благодарим ви за подкрепата!

по-спокоен разговор през парламента,⁣ който в момента е ‍в дефицит.

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, защото има опасност да ни блокират във Фейсбук заради позициите ни:

YouTube канал:

Поканете и вашите приятели да се присъединят към тях!?

#Доц #Наталия #Киселова #Държавата #трябва ⁢#да #каже #какво #иска #от ⁤#своите #университети

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.