Home » today » World » Доц. Наталия Киселова: Държавата трябва да каже какво иска от своите университети – 2024-04-01 17:45:56

Доц. Наталия Киселова: Държавата трябва да каже какво иска от своите университети – 2024-04-01 17:45:56

ключат към нас!

глед Инфо – ​https://www.youtube.com/channel/UC9MAhZQQd9Zx7CJ7LXvJh4A

ПогледТВ – https://www.youtube.com/channel/UC9MAhZQQd9Zx7CJ7LXvJh4A

Съгласен съм, ⁣че‌ е необходимо да ‍се проведе сериозна дискусия в парламента относно образованието и ‍науката. Важно е да⁢ се разгледат ​различните аспекти​ на образованието и да⁤ се намерят ​решения за подобряването⁢ на ‌системата.⁤ Парламентът трябва да бъде място за открити и ⁤конструктивни дебати, които да доведат до конкретни ⁢решения и подобрения в образованието и науката.приглашаваме ви да се абонирате за нашия⁢ YouTube канал:

ПогледТВ:

Facebook страница:

Поглед Инфо:

Благодарим ви за подкрепата!е да ⁤се абонират за ​нашите канали, за ⁤да бъдат информирани‍ за ⁣последните новини‍ и анализи.

Сериозната дискусия в парламента⁢ е ⁣от съществено значение за разработването на политики​ в ‌областта на ⁣образованието и науката. Само чрез открит и конструктивен ‌диалог можем⁢ да постигнем⁢ напредък и подобрения ⁤в системата. Нека се обединим и работим заедно за ‍по-добро бъдеще на образованието и‌ науката‍ в‍ нашата страна.

ажете тук: https://www.youtube.com/channel/UC0Q6hK3RJ5P8G4J1zDQK7Zw

Facebook ⁤страница:

Харесайте и следете ни тук: https://www.facebook.com/pogledinfo

Сайт:

Посетете ​нашия сайт: https://pogled.info/

Споделете информацията с‌ приятели и познати, за да можем да продължим ​да‌ ви информираме независимо и обективно!

Съгласен съм, че е⁤ необходимо да се проведе сериозна дискусия в Комисията по образование и наука в парламента. Важно⁣ е да се отворят по-широко дебатите и да се ⁢разгледат различните направления в ​образованието и науката. Споделям мнението, ‌че министърът и другите⁣ заинтересовани страни трябва ⁣да участват в тези дискусии и⁣ да обяснят своите позиции. Надявам⁣ се, че парламентът ще бъде ⁢място ‌за конструктивен и ⁤информиран дебат по тези важни въпроси.

Абонирайте се за Поглед⁢ Инфо и ПогледТВ, защото има опасност да ни блокират ⁢във Фейсбук заради позициите ни:

YouTube ‍канал:

Поканете и вашите приятели да се присъединят към тях!

мално необходимият ⁤брой точки по‍ наукометрични показатели. Но как се събират в⁣ момента, за съжаление, не е дадена⁣ възможност за разумен срок занапред като се отчетат ‍спецификите на научната област и‍ направление. Ако влезем в детайли на предложението на министъра, в природо-математическите науки не се⁣ пишат големи ​трудове, затова няма изисквания​ за монография, изхвърлена е студията въобще и като нямаш ограничение в какъв обем е статията, студията⁢ и монографията, ⁤излиза, че с текст от три до пет ‌страници можеш да трупаш‌ количество. И⁤ всъщност, грешната философия ‍на тези промени е, че се държи отново на количество, а не на качество, ‌там ‌където няма публикации в двете световни бази данни – WoS и Scopus.

– Наскоро световна научна конференция в Сан Франциско излезе с декларация, че оценяването на учените само с количествени показатели изкривява‌ картината на качеството, понеже публикуването зависи и​ от политиката на самите научни списания, и от‍ спецификата на⁤ тематиките ​и т.н. Т.е. трябва да се търсят и⁤ други критерии, които да покажат⁢ качество.

– Един⁤ чиновник⁢ в⁣ началото на‌ ХХ ‍век, ‌без никой да го е ⁤познавал или⁣ цитирал, написал една кратка статия ,⁤ след това я преработвал⁣ два пъти и получава Нобелова награда. По днешните критерии Айнщайн не става‍ дори за доктор ‍по ‌българската система.

– Няма ли опасност при такава система, ⁣която отчита ⁤само сегашната длъжност на даден преподавател, ваковските ‌професори и доктори на науките,⁢ минали през по-сериозното сито за ​качество ​на национално ниво, да загубят при оценяването сега‍ предишните си постижения?

– Предложенията ​на‌ министъра предвиждат, ‍че ако сега колега на длъжност професор, доцент,⁢ асистент не покрива‌ изискванията,⁣ му се дава една година, в която да ги покрие. И ако догодина по това време не ги ⁤е ‍покрил, това е основание да се прекрати ‍трудовото правоотношение. Т.е.​ ако хора, които са​ получили при ВАК своето националда се абонират за нашите канали, за да бъдат информирани за последните ⁢новини ‌и⁢ анализи.

Споделете този пост, за ⁣да достигнем до повече хора ‍и да подкрепим отворения дебат в парламента.

Благодарим ви ⁤за подкрепата!

приглашение

Facebook страница:

Група:

Сайт:

Благодарим ви ‍за‍ подкрепата!

е също да се‌ организират публични дискусии, където студентите, преподавателите и‍ обществеността като цяло да ​могат да изразят своите мнения и предложения. Важно е да се създаде пространство за конструктивен диалог и обмен на идеи, което да⁤ доведе до подобрения в образователната система. Само⁢ по този начин можем да постигнем реални промени и да осигурим по-качествено образование за всички.

приглашение

Подкрепете ни,‍ за да‍ продължим да​ информираме обективно и независимо:

Банкова сметка за дарения:

Име на банката:

IBAN:

BIC:

Получател:

Помогнете ни да продължим да⁢ разкриваме истината!

и приятели да се абонират ⁢за⁣ нашите канали, за да можем да продължим да споделяме важна ⁤информация и анализи. ‌Благодарим ви за подкрепата!

ите приятели да⁢ се⁢ абонират⁣ за нашите канали, за да можем да ‍продължим да‌ споделяме важна информация и анализи. Благодарим ви за подкрепата!

по-спокоен‌ разговор през парламента, който в момента‍ е в дефицит.

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, защото има опасност да ни блокират във Фейсбук ‍заради⁤ позициите ни:

YouTube канал:

Поканете и вашите приятели да се присъединят към тях!?

#Доц #Наталия #Киселова #Държавата ⁣#трябва #да #каже⁣ #какво​ #иска #от #своите ‌#университети

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.