Home » today » World » Георги Марков: Балканският маршрут през България е осеян с високо обучени терористи – 2024-04-10 21:32:26

Георги Марков: Балканският маршрут през България е осеян с високо обучени терористи – 2024-04-10 21:32:26

/Поглед.инфо/ Страхът от мигрантите⁣ спечели изборите ‌за Герт Вилдерс в Нидерландия. ‌След поредното убийство, ужасът от мигрантите хвърли в пламъци Дъблин. Бунтовете във френските градове са най-новата проява на ⁢неспособността на страната да интегрира милиони млади мюсюлмани, представители на които периодично извършват престъпления, най-често⁣ убийства. “Пълни сме догоре. Не можем повече!“, казват на много места в Германия заради растящия брой⁤ мигранти.⁢ Затова правителството вече прие цял пакет мерки, предназначен да ограничи миграцията и​ да намали нейната привлекателност. На този фон – престъпленията на мигрантите ​в Германия също се увеличават. Как изглежда Европа 6 месеца преди изборите ​за парламент? Наш гост е​ бившият конституционен съдия и народен представител Георги Марков. Добре дошъл в аудиокаста на “Фокус“ “Това е България“, г-н Марков.

Благодаря за поканата.

Напреженията навсякъде в Европа растат. Засега⁣ в⁢ различните⁤ държави и градове те се проявяват по различни и все⁢ още овладими начини, но какво близко бъдеще вещаят?

Аз имах възможност в няколко български медии,​ но преди ‍време и при теб съм‍ казвал, че⁣ 2023 г., есента, ще е като 1989 г. И наистина 2023 ⁤г. е като 1989 г. – голяма промяна става в света и в Европа, такава, каквато стана 1989​ г., есента, но тогава тя обхвана само бившия​ социалистически лагер ‌– падна Берлинската стена, падна комунизмът. Сега⁤ обаче е на път да‍ падне неолиберализмът, който ⁤владее‍ цяла ⁢Западна ⁤Европа, ‍Централна Европа, ‍бившите соцстрани и САЩ, и още далече други страни. Това, което специално можем да кажем, е, че ‌преди няколко дни победата на Вилдерс беше оценена от Виктор ⁤Орбан като “вятър на промяната“ и той си пусна пост в своята социална ⁢мрежа с Клаус Майне, солиста на “Скорпиънс“, със ‍забележителното таке. И наистина пробивът на Вилдерс е уникален в ​Холандия – люлката на неолиберализма. Победата му е​ съкрушителна спрямо останалите – коалицията на Тимерманс, ⁤социалисти, ⁢зелени, бившата партия на Рюте. ‍И сега, в момента, можем да кажем, че това е страхотен удар в сърцето на соросоидния​ западен неолиберализъм. Герт Вилдерс е позната фигура в политическия пейзаж, той е дългогодишен холандски политик, ⁤много откровен. Тук 2015-2016 ⁢г. някъде ли беше, той идва ‍често при Виктор Орбан, представи своя книга. И сега се опитват всячески от Брюксел да му попречат⁢ да стане премиер, но аз мисля, че няма да могат. Холандия се е задъхала.​ Мои близки от Хага, от Амстердам казват,‍ че тя ⁤се е затлачила, ‌задъхала от мигранти. 450 000 са мигрантите. Ти, предполагам, ‍си ходила в Холандия, сигурно⁣ знаеш – то няма много​ там жилища и хангари, има ‌повече вода. ‍Те са бездомни, тия 450 000. И затова Вилдерс спечели изборите ‌и мисля, че този ⁣път няма да могат да му попречат да ⁣стане ‌премиер. Това го каза и лидерката на ‍партията на Рюте. Каза:⁤ “Ние⁣ няма да участваме в правителство, защото ниеприятели‍ и познати!

Нека се борим за свобода и⁤ справедливост, защото само ‌по този начин можем да променим обществото и да направим⁣ света ⁣по-добро място за всички нас. Да ‌не ⁤забравяме, че сме отговорни за бъдещето на ‌нашите деца и за бъдещето на цялото човечество. Да се обединим и да се борим за истинските ценности на демокрацията и свободата!

за да ⁢се ‌разпространи информацията и да⁣ се преодолеят ограниченията.

Нека не⁢ забравяме, че истинската демокрация се основава на свобода на изразяване и ​уважение към различията. Нека бъдем критични към властта и да се борим за правата си, ⁣без да прибягваме до етикети и обвинения, които ​не носят конструктивност.

Нека се стремим⁢ към по-добро общество, където всеки има ⁣право на свое мнение и където се уважават различията. ‌Нека работим заедно за по-добро бъдеще, без да забравяме ценностите, които ни дефинират като общество.

за да разпространите ‌информацията.

Нека не забравяме, че истинската⁢ демокрация се‌ гради с участието ⁢на всички граждани. Нека бъдем активни и ангажирани в политическия процес, за да защитим свободата и правата си. Нека не позволяваме на авторитарните режими да ни подчиняват и да⁤ ни‌ лишават от нашите⁣ основни⁣ ценности.

Само като обединим усилията си и се борим за​ истинската демокрация, можем да преодолеем ограниченията и да построим по-добро бъдеще за всички нас.

приятели и познати!

Нека се борим за свобода и демокрация, защото те са ‍основата на нашето общество. Нека не ⁣позволяваме на‍ авторитарните режими да ⁣ни подчинят и да ни лишат от правата ни. Само като обединим усилията си и се борим за истината, можем‍ да променим света⁢ към по-добро.

Да се борим за свобода и справедливост, защото те са ценности, които ⁣трябва да защитаваме⁤ и да предаваме на ⁣следващите поколения. Нека не забравяме, че сме отговорни за‌ бъдещето на нашата страна и нашата планета. ‌Да се борим за свобода и демокрация, защото те са това, което ни прави​ хора.

ятелите си и в ‌групите, в които участвате!

Нека се ​борим за ‌свобода, за демокрация и за правата на всеки гражданин! Нека не позволяваме на ⁤авторитарните режими да ни подчиняват и да⁣ ни лишават от нашите права‍ и свободи. Нека се обединим и ⁣да защитим ценностите, за които⁣ сме се борили толкова дълго време!

елите си и в групите, в които участвате.

Нека се борим за свобода и справедливост,‌ защото само по този начин можем да‍ променим света на ⁣по-добро. Да не⁣ забравяме, че сме силни, когато сме заедно!

рупи и форуми, за да разпространите⁣ информацията.

Нека се борим ⁣за свобода и демокрация, защото те са⁣ основата на нашето общество и ‌ценностите, които ни дефинират ⁢като ‍хора. Нека не позволяваме на авторитарните режими да ни​ подчиняват и да ни лишават от правата ни. Само като се обединим​ и⁢ действаме заедно можем да променим нещата към по-добро.

и познати, за ‍да се ​разпространи информацията.

Нека се ⁤борим за свобода и⁤ справедливост, защото само по този‍ начин‍ можем да променим​ нещата към по-добро. Да не забравяме, че сме отговорни ‍за бъдещето ⁢си и за бъдещето на нашите деца. Да ‍се обединим и да се борим за истинските ценности⁣ на демокрацията и ​свободата!

и познати, за да се разпространи информацията.

Нека се борим за свобода и демокрация, защото те са основата на нашето общество. Нека не позволяваме на авторитарните режими да ни подчинят и да ни лишат⁣ от правата⁣ ни. Само като обединим усилията си можем ⁢да преодолеем ⁤ограниченията и да построим⁢ по-добро бъдеще за всички нас.

е и семейство!

Нека се борим за свобода и демокрация,⁢ защото това е единственият начин да преодолеем ‍ограниченията и да създадем⁤ по-добро бъдеще за всички нас. ​Да​ не забравяме, че сме отговорни‌ за ​собствената си съдба и за бъдещето на нашите деца. Само ⁣като работим заедно‍ и се⁢ борим за правата си, можем да постигнем промени и да направим света⁣ по-добро място за живеене.

Нека бъдем обединени в борбата срещу авторитаризма и ‍защитаването на свободата и демокрацията. Само по ⁤този начин можем да преодолеем‌ ограниченията и да построим по-добро‌ бъдеще за всички нас. Да не забравяме, че сме ⁢силни, когато сме заедно!

бба“ – два пъти съм бил в Стокхолм, един път с “Левски“, един път с националния отбор, беше един⁢ рай! ‍Какво я направиха – да е гангстерска страна. Стокхолм ‌е гангстерската ⁤столица на Европа, където заради гангстерските войни ‌след 20.00 часа не може да излезеш – те се бият помежду си наркодилъри и⁤ наркотрафиканти, и⁢ всякакви други проклетници от мигрантите. Децата не могат да идат на училище, а ​ако отидат до училище, не им дават пари за закуски. Тия ⁢опират ножа до гърлото и им взимат паричките. Това е Швеция. Това⁣ е тотален провал на неолиберализма. На тоя ⁤неолиберализъм и‌ на тези псевдоевропейски, западноевропейски лидери, които се страхуваха години наред да кажат думата “християнство“. ⁤И не ⁤могат да осигурят най-важното, ти остави друго, ​не могат да осигурят най-важното на своите ⁤граждани – живота ‍и сигурността ​им. Колко учители бяха обезглавени, колко‍ полицаи си‍ отидоха с нож в гърба‌ във Франция. Че Жерар Колон, онзи почтен министър на⁢ вътрешните работи на Франция, хвърли кърпата и каза: “Аз ‍си давам оставката. ⁤Ние не сме на девет ​планини от гражданска война“. Над 20 генерала ⁤и адмирала написаха писмо до Макрон, той отказа да ⁣приеме, че има паралелна общност. Е, отказваш, ама ⁣цял⁤ свят видя ⁢как ти запалиха Париж, ‍как в Монпелие запалиха ⁤най-старата там библиотека и ви изгориха знамето само след един мач, ей така, без нищо.

Има‌ ли криза на демокрацията?

Криза на демокрацията‌ има страхотна,⁤ защото няма как да има демокрация без свобода на словото. Това е в основата.⁢ Неолибералните медии в Западна Европа, ⁢включително и тези ⁢в Ирландия, се опитаха да изкарат⁣ излезлия народ ⁢на улицата, че били крайнодесни и не знам какви. А бе, какви десни! Убиха ангелче на‌ шест години, изколиха ви децата и вие продължавате​ да дрънкате щуротиите на Сорос, защото той,‌ той поръчва музиката. Кризата на демокрацията е‌ удивителна в⁣ страната, която 1989-1990 г. ни ⁣беше пример за демокрация – в Америка.

Те се опитаха да лишат Доналд Тръмп от правото да участва в изборите, като три НПО-та ⁤– едното в Минесота на Сорос, другото в Мичиган, третото ⁢в Колорадо мисля, че беше, тръгнаха да го ‍лишават с искове до Върховния съд, че направил бунт, въстание срещу Америка. Над 41 ⁢дела му заведоха прокурорите, ако ⁣не знаят, да чуят слушателите⁤ – Сорос спонсорира избора ⁣на прокурори в Америка, 2/3, особено тоя на Манхатън ‍е негов. 41 дела – това никога не⁢ е ⁤било, срещу ‍Тръмп. И вече се видя, че дори и в затвора да иде, пак ще⁢ бъде избран, защото е антиглобалист, защото от Ню Йорк хората бягат затлачени от латиноамериканска престъпност. Латиносите са в хотелите, не искат да си плащат – ⁢там бяха настанени. И гледам, че CNN ⁤и “Ню⁣ Йорк Таймс“ започват да пишат: “Настроенията са срещу Байдън“, че той вече е много стар. Готвят смяната ‌на Байдън, защото виждат, че той ще загуби.⁤ Затова вероятно до лятото, преди ⁢лятото може би ще стане, готвят смяната с друг ⁢кандидат, но⁤ той няма да се казва Робърт ⁣Кенеди-младши, защото Робърт Кенеди-младши напусна Демократическата партия в знак на протест срещу тази цензура и срещу прокси войната в Украйна. Заради тази прокси война загинаха 400-500 хиляди. И голямата надежда е Тръмп. Голямата ⁣надежда в⁤ Европа ​е Орбан. И Орбан го ⁣каза онзи ден на висок глас‌ в писмо до ⁤ Брюксел: “Ние не сме черната овца на ⁣Европа. Ние сме първата ластовица, ⁢защото искаме национален суверенитет, искаме християнски ценности и да не ни се бъркате във вътрешните‌ работи“. Криза на демокрацията има и в‍ България. Това е отвратително, което се случва днес в България. Това е една‍ национална трагедия. На 14 декември си спомням, как с покойната ми съпруга, с мои ‌приятели, някои от тях​ още живи – Васко Петков от “Витошка“ още е жив, на 80 години, излязохме ‌да сваляме Член 1. Ревяхме срещу парламента “Мафия!“, т.н. Че вътре имаше мафиоти ‍– имаше, но в този парламент, срещу който ние⁢ викахме на 14 декември, беше Цеца Манева, беше ⁤Благовест Сендов, беше Светлин Русев, беше Нешка ⁤Робева. Де сега такива депутати, де сега такива депутати? Седнали да се ​занимават с футбола, с българския футбол, а не‍ се занимават и не извикат в ‌парламента⁤ шефовете на Нова и на бТВ, които ​никой не е виждал, чужденци, ⁢да ги препитат – “Вие тука в България защо работите срещу националния интерес на България? Защо дезинформирате българските граждани? Защо ⁣ги лишавате‌ от конституционното право на‍ информация?“. Няма такова нещо. ⁤Партиите ни се скапаха.‌ Искахме да⁣ няма ‍партия-държава, сега останахме без партия. Едвам⁢ ГЕРБ е дотътрил над 500 000 гласа, всичките другите са капо, всичките други да са под 300 000 гласа. Парламент с‍ 1/3 обществена подкрепа, местни парламенти – с 1/3 обществена подкрепа. Една делегитимирана България. И сега ми се хвали един, там ⁢се дуе, той си е повярвал⁣ – такава Конституция ⁣щели да направят сега, декември, такива промени, ‍че⁢ щели да⁣ “възстановят държавността“, щели‌ да я развият. А ⁤бе, как ще развиете държавността?! Вие съсипахте България​ пред очите ни! Вие държите две години Конституционния съд непопълнен! Вие държите българския Конституционен съд ⁣в неконституционен състав. Той трябва да има ‍12 съдии, а той вече две години е с 10. Държите, защото ви⁢ е угодно! Висш съдебен съвет⁣ с изтекла мандат, също непопълнен. България ​е без главен прокурор, защото за да има‍ главен прокурор, той трябва да‍ има конституционно право да сезира Конституционен съд. Този господин, който е заместник, няма такова право, защото ​той не е минал през указ на президента. Такъв буламач ни забъркаха соросоидите в⁢ България, че от​ него излизане няма. Станахме една колониална държава, подчинена на едно посолство, посолство, което не представлява ⁢цяла Америка, а сегашния американския елит, който догодина ⁢по това време вече ще е загубил изборите. Това е България!

Как България ще‌ се⁤ изли и семейството си!

Нека се борим за нашата свобода и защитим нашите ценности!

дем – да, ⁢ако ни кажат другото – ⁣другото. А бе, каквото ни кажат – това. Т.е. поради ⁤липсата на реален дебат аз очаквам изключително ниска‍ избирателна активност. Тя винаги е била ниска, но сега мисля, че ще падне. Даже може да падне към 20 и​ под 20% избирателната активност. За какво да​ гласуват българите на евроизборите? За ⁣да пратят Станка и Иванка или Станчо и Иванчо евродепутати? Пука ⁣им? Които си имат мангизи, ходят да си ги харчат по ⁣Гърция,​ които си нямат са се свили. Те в каква Европа да участват? Те не знаят. Те не знаят за този дебат, българите, за да решат. И затова, при тая ниска ⁤избирателна активност‌ ДПС е‍ основният фаворит да спечели изборите. ​ГЕРБ все още е единствената национална партия, която продължава​ да⁣ има ​около 2/3 присъствие в‌ момента във властта – ще изкарат хора. И тия, НПО-тата на Сорос, ще излязат в София.⁤ Това ще ‌е активността. Нормален българин няма да иде да гласува в тази ситуация на евровота,⁢ защото той счита, че от него нищо не зависи, а ще бъде това, което ни кажат от Брюксел ‌и каквото ни кажат от посолството. Който плаща –​ НПО-тата на Сорос, “Америка за⁢ България“, той поръчва музиката. Затова ще ‍си имаме‍ слабо представителство. България е ⁣единствената страна в момента, единствената, която не е разбрала, че в Европа и в света се извършва голяма промяна. В България не се е разбрало това, защото не се говори за проблема с миграцията, за идиотщината ​”трети пол“, за войната в‍ Украйна. Нашите продължават там нещо да си⁢ говорят –‍ а тя е приключила работата. Аз вчера чета – ама това са изключително, ⁤изключително видни специалисти във военното дело, като Скот Ритър, като⁢ Дъглас Макгрегър. Ами те говорят, и то в западни издания, те ⁤говорят във “Фигаро“, в полски вестници и т.н., че​ Украйна трагично загуби войната. Това е една катастрофа!

Жертвани бяха стотици хиляди ⁤хора⁤ за една прокси война. Отнета им е‍ огромна територия, милиони са избягали и ние‍ продължаваме⁣ да не говорим‌ за мир, а да се бие Украйна до последния войник. Зеленски е забранил партиите, забранил е протестите. ⁢Забранил е журналисти. Що ⁢не пусне Йончева? Те в Ирак я бяха оставили да тича там, да се види как ще бъде убит Саддам Хюсеин‍ – да видим сега в Украйна колко са жертвите. Един обезкървен народ. Защо? Защото беше излъган Горбачов – пълен наивник, 90-те ⁣години да изтегли 300-те ⁣хиляди войски от ГДР, за ‌да стане обединението ‌на Германия. Аз ⁢много добре си спомням, защото съм очевидец⁤ на тия ⁣събития, и в България съм участник, но тук съм ‍очевидец, като идвах в Унгария – срещата‍ във Вишеград на Шеварднадзе с ‍Геншер. ⁣Тогава Шеварднадзе постави въпроса: “Ако вие се обедините, какво да правим войските?“. ⁤Вика Геншер: “Ще‌ ги изтеглите“. “Ние, като ги изтеглим, вие ще тръгнете на изток.“ “А бе, вика,‍ ние няма да разширяваме.“ И тогава дойде срещата четири плюс две или две плюс четири в⁤ Москва… Никога​ не можеше да⁤ се‌ обедини Германия, ако руснаците не бяха ⁤изтеглили съветските⁤ войски​ от ГДР. Изтеглиха ги.⁢ То не се разшири, ами ⁣иска да влезе НАТО в Москва! Е, как да стане ‌тая работа?! И 2014‌ г. беше свалена законно избраната власт на Украйна.⁣ Това е абсолютен факт, това е! И сега Путин бил лош, Путин бил това, бил онова. Той може да е ​лош, но може да има ⁢и по-лоши,​ защото Путин води една щадителна война. Разрушил ⁣ли е⁤ Киев? Не е разрушил. ‍А може​ ли да ‍го разруши? Ооо, ама само за един ден? И не го е разрушил. Той си прави неговата операция в рускоезичното пространство, ама някакъв тъпизъм върви по българските електронни медии.⁤ Кметица ⁣на София ⁢се явява за кмет – тази госпожа ​Ваня. Аз не съм я виждал, но й симпатизирам ‌–⁤ умна жена. Питат я кметицата на София, бъдещата или кандидат-кметицата по- точно, какво мисли за ​Крим. Какъв ⁢тъпизъм? И той, Мъск, правилно го написа, пак в Twitter, в X ⁢– “Не си вярвайте на собствената пропаганда,​ защото⁤ това е голяма глупост“. Какво да мисли кметицата на София за‍ Крим ​и защо въобще кметът на София трябва⁣ да мисли за Крим, а не трябва да ⁤мисли ⁤за‌ снегорин? Че са потънали‍ – тука ми пращат снимки, в София един лек сняг падна и се парализира градът. Ако падне бомба, не‌ знам къде‌ отиваме. Ами какво да мисли за Крим? Че Крим ⁣е руски. Разбира се, че е ⁤руски, де юре и де факто. И ще бъде завинаги,​ освен ако някой не иде ‍да го освободи. Кой ще‍ ида да го освободи? Няма ⁣кой да го освободи? Що няма кой да го освободи? Щото Сорос го е казал 1993 г. в прочутото есе. То есето се казва така: “НАТО и отвореното общество“. Казва: “Голям⁢ проблем‍ имаме с тия руснаци, ⁣че не​ може да ги ‍унищожим, защото – вика, има проблем в ⁤западното общество“. Какъв е проблемът, бе, чичо Сорос – ‍той е дядо вече? ⁢Ами, вика: ⁤”Проблемът е, че западните⁣ общества не искат да​ виждат децата си в ковчези“. А така. И затова, вика той, трябва да се разширим на изток. Защо? За ​да виждаме нашите деца, украинските ⁢деца да ги гледаме в ковчези. Зле ще ⁢свърши Зеленски. Той се държи като посланик на чужда държава, а не като държавен глава на собствения си народ. Той направи контранастъпление. ​Няма някой в ⁢света, никой – може би нашият Тагарев, не съм го чул, или тоя Денков, дето представа няма ⁢от политика, камо ли външна, да е казал, че това контранастъпление е успешно. Защо‌ бяха хвърляни тия хора? Елитът на тая нация ‌загина! И ‌това го казва Робърт Кенеди-младши​ – славният потомък⁤ на фамилия ⁢Кенеди, кандидат за президент на САЩ. Вика:”Обезкървиха я тая държава. Кой ще прави деца? Въобще какво ще бъде тя, ще я има ли?“. Такъв отговор няма. Чака се победата на ‍Тръмп, който каза, че ще я​ спре за 24 ⁤часа тази война. ​И Тръмп не може да бъде спрян. Той ще спечели изборите, защото такова‍ е времето. ⁣Не може⁢ с цензура, не‌ може.​ Тя, Америка, не е същата. ‍Сега целият въпрос е:⁣ ще го убият или не, тъй като 60 години точно станаха от убийството на ⁢Кенедпи, в които участвате. Нека информацията се разпространява и достига до повече хора. Нека се борим за свобода и демокрация, защото⁤ те не се дават лесно. Нека ​не забравяме истината и да ‍се борим срещу лъжите и⁢ манипулациите. Нека бъдем обединени в тази ⁢борба за по-добро бъдеще​ за ⁤всички нас.

рупи и форуми, за да разпространите​ информацията.

Нека се борим за истината и за свободата на словото!

ще изкараш⁣ Орбан, че е фашист, ‌бе, когато се е борил срещу комунизма 1988 г.?! А вие, всички тия псевдозападноевропейски лидери, включително и нашият ‍сбирчок, ⁣който ни управлява, сме я наследили тая демокрация.‌ Т.е. ние ще вървим след ⁤събитията. Както се вижда, никой не ни обръща внимание. Ние ще се намираме винаги в периферията, но Европа ще бъде друга,⁤ институциите ще са​ други. На Урсула фон дер Лайен й изтича времето.

Нашият Ютуб канал:

Каналът⁤ ни в Телеграм:

Така ⁣ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите си, с приятели, ⁤в групите и в страниците.

#Георги #Марков #Балканският #маршрут #през #България​ #осеян #високо ⁢#обучени #терористи

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.